Το “There and Back Again” της prequel σειράς του LOTR θα έχει διάρκεια!

Το Amazon έχει βάλει από τώρα στο πρόγραμμα πέντε σεζόν
06 Απριλίου 2018 08:28
Το “There and Back Again” της prequel σειράς του LOTR θα έχει διάρκεια!

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η prequel σειρά του Lord of the Rings θα ‘φάει πολλά ψωμιά’, όσον αφορά το διάστημα προβολής της στην μικρή οθόνη, αφού το Amazon έχει κιόλας δεσμευτεί για τουλάχιστον πέντε κύκλους.

Όσα περισσότερα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με την συμφωνία-μαμούθ για την αγορά των δικαιωμάτων του περίφημου αυτού έργου του Tolkien από το Amazon, άλλο τόσο πιο απίστευτα μοιάζουν. Γνωρίζοντας ότι το κόστος παραγωγής του μεγαλεπήβολου αυτού σόου θα ξεπεράσει συνολικά τα $500 εκατομμύρια, πλέον μαθαίνουμε και για το πόσο καιρό αναμένεται να μας κρατήσει συντροφιά η επιστροφή στην Μέση Γη!

Με βάση και σχετικές αναφορές του THR, αρχικά είχε μπει σαν πλάνο το ενδεχόμενο να γυριστούν πολλές σεζόν, με τον αριθμό τους να ορίζεται πιο συγκεκριμένα σε πέντε, χωρίς όμως να αποκλείεται η προοπτική και για spin-off σειρές. Προφανώς και κάτι τέτοιο καθιστά ακόμη πιο ακριβοπληρωμένο το όλο εγχείρημα.

Μεταξύ άλλων, υπάρχει και η πληροφορία ότι ο Peter Jackson δε θα απουσιάζει από το τηλεοπτικό project. Ο ίδιος πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα εξωτερικού παραγωγού. Ο δικηγόρος του, Peter Nelson, δεν είχε λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις του 2017 όταν το Amazon και το Netflix κονταροχτυπήθηκαν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα μεταφοράς της μυθοπλασίας του Lord of the Rings, όμως βοήθησε ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για έναν γόνιμο διάλογο ανάμεσα στον Jackson και το Amazon.

Ο Nelson δήλωσε χαρακτηριστικά επ’ αυτού:

Πρόκειται λίγο-πολύ για ένα σημείο των καιρών. Βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου οι streamers ανεβάζουν την τιμή των προγραμμάτων. Νομίζω ότι το Amazon ακολουθεί το παράδειγμα των (κινηματογραφικών) στούντιο με έμφαση στα franchises. Επίσης συνειδητοποιούν ότι με τον κορεσμό των τηλεοπτικών σειρών, πρέπει να ωθήσουν το θεατή στην οθόνη, και αυτό μπορούν να το κάνουν με franchise τίτλους.