Stranger Things: Μήνυση για κλοπή της ιδέας από άλλον σκηνοθέτη

Σε μπελάδες οι Duffer Brothers και το Netflix
03 Απριλίου 2018 21:02
Stranger Things: Μήνυση για κλοπή της ιδέας από άλλον σκηνοθέτη

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Entertainment Weekly, κυκλοφόρησε η είδηση ότι οι αδερφοί Duffer και δημιουργοί του Stranger Things κατηγορήθηκαν από άλλον σκηνοθέτη ότι του έκλεψαν το βασικό concept για να φτιάξουν το δικό τους σόου.

Η μήνυση συγκεκριμένα έγινε από τον  Charlie Kessler, ο οποίος εξηγεί ρητά ότι ο ίδιος είχε επιμεληθεί ένα φιλμ μικρού μήκους με τίτλο “Montauk,” το οποίο σχετιζόταν με ερευνητικά πειράματα.

Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της το 2012 αποσπώντας βραβείο στο Hamptons International Film Festival. Ο Kessler ισχυρίζεται ότι μοιράστηκε την ιδέα του με τους Matt και Ross Duffer το 2014 σε ένα πάρτι στο Tribeca Film Festival για την ανάλογη σειρά που θα ετοίμαζε, την  «The Montauk Project» όπως την αποκάλεσε, ενώ αργότερα τους παρουσίασε και σχετικό υλικό με λεπτομέρειες πάνω στο όλο εγχείρημα.

Τότε τα αδέρφια Duffer πούλησαν τα δικαιώματα για το Stranger Things στο Netflix εν έτει 2015 υπό τον τίτλο ‘Montauk’. Το Stranger Things αρχικά επρόκειτο να ξεκινήσει τα γυρίσματα στο Montauk του Long Island, όμως τελικά επελέγη σαν τοποθεσία η Georgia της Indiana.

Η έμπνευση του Kessler όσον αφορά τον κεντρικό άξονα του Montauk έχει πολλές ομοιότητες με την πλοκή του Stranger Things. Ένα αγόρι που εξαφανίζεται, ένας αστυνομικός με σκοτεινό παρελθόν που ορκίζεται να το βρει, ενώ μία μυστηριώδης συνωμοσία καλύπτει την δραστηριότητα της κοντινής στρατιωτικής βάσης όπου διεξάγεται ένα απόρρητο πείραμα πάνω σε παιδιά, ακόμη και ένα τέρας που δραπετεύει από την πύλη μίας άλλης διάστασης μοιάζει πολύ στο παιχνίδι του παιδιού.

Ο Kessler απαιτεί τόσο χρηματική αποζημίωση όσο και άμεση εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης που έχει να κάνει με τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του. Προς το παρόν το Netflix και οι αδερφοί Duffer δεν έχουν προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση όσον αφορά το όλο ζήτημα.