Η prequel σειρά του LOTR από το Amazon θα κοστίσει πάνω από $500 εκατομμύρια!

Πρόκειται για την πιο πολυδάπανη υπερπαραγωγή της μικρής οθόνης
16 Μαρτίου 2018 18:56
Η prequel σειρά του LOTR από το Amazon θα κοστίσει πάνω από $500 εκατομμύρια!

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Collider, κυκλοφόρησε η είδηση ότι το prequel σόου που ετοιμάζει το Amazon πάνω στο σύμπαν του Lord of The Rings πρόκειται να είναι το πιο ακριβοπληρωμένο εγχείρημα της μικρής οθόνης, αφού το συνολικό κόστος της για τους δύο πρώτους κύκλους αναμένεται να ξεπεράσει τα $500 εκατομμύρια!

Το αστρονομικό αυτό ποσό συναγωνίζεται μεγαλεπήβολα κινηματογραφικά franchise όπως αυτού του Star Wars και του Avengers, με προοπτική διάρκειας της σειράς έως και πέντε έτη. Σχετικές αναφορές του ειδησεογραφικού πρακτορείου  Reuters που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα επιβεβαιώνουν το παραπάνω νέο, κάτι που μπορεί να έχει την εξήγησή του. Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο που ανακοινώθηκε ότι το Amazon απέκτησε τα δικαιώματα διασκευής του επικού αυτού λογοτεχνικού έργου του Tolkien έναντι $250 εκατομμυρίων, η αποκάλυψη αυτή έγινε σε ελάχιστο χρόνο viral σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η συγκεκριμένη μεταφορά όπως διαδόθηκε αφού ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της 1ης σεζόν και είναι έτοιμη η τελική της μορφή, πρόκειται να είναι προσβάσιμη μέσω της ειδικής πλατφόρμας της εταιρείας, το Prime Video. Βέβαια έκτοτε τηρείται σιγή ιχθύος όσον αφορά το όλο εγχείρημα και την εξέλιξή του.

Ομολογουμένως, η άνοδος των streaming υπηρεσιών στον τομέα της ψυχαγωγίας έχει αναδιαμορφώσει το εν λόγω πεδίο, προκαλώντας ριζικές αλλαγές και αυξάνοντας τις απαιτήσεις όσον αφορά την πρωτοτυπία της θεματολογίας, την ποιότητα και την ελκυστικότητα του περιεχομένου των θεαμάτων που παραδίδονται στους δέκτες. Για την αύξηση της τηλεθέασης, προφανώς για τέτοιου είδους project θα επενδυθούν πολλά χρήματα ώστε να μπορέσουν να τραβήξουν το ενδιαφέρον όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων. Όταν μιλάμε δε για μία από τις πολυπληθέστερες και πιο ένθερμες fan bases όπως αυτήν του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, οπωσδήποτε ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει!

Με την δημιουργία ενός τέτοιου βεληνεκούς σόου πάνω στην Μέση Γη, εντείνεται ο ανταγωνισμός, με το Netflix, το HBO και την Apple να κυνηγούν να ζωντανέψουν με τεράστια budget αντίστοιχες δημοφιλείς ιστορίες μεγάλων συγγραφέων, όπως λ.χ. το Game of Thrones του George Μartin ή το Westworld  του Michael Crichton, χωρίς να σημαίνει ότι δεν επιζητούν να φτιάξουν και πρωτότυπες εντυπωσιακές αφηγήσεις όπως αυτή του Stranger Things ή του Big Little Lies.

Βέβαια, ο τίτλος και μόνο του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη διαφήμιση για την Amazon, αφού καταλαβαίνει κανείς πως οι προσδοκίες για την τηλεοπτική εκδοχή της προϊστορίας της Μέσης Γης πολλαπλασιάζονται!