Star Wars: O Jon Favreau αναλαμβάνει την τηλεοπτική live-action σειρά

Η οποία θα κάνει ντεμπούτο στην streaming υπηρεσία της Disney
09 Μαρτίου 2018 03:47
Star Wars: O Jon Favreau αναλαμβάνει την τηλεοπτική live-action σειρά

Η Lucasfilm και η Disney επιφύλασσαν σημαντικά νέα για τους απανταχού fans του Star Wars, καθώς ανακοίνωσαν ότι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Jon Favreau θα αναλάβει το σενάριο της επερχόμενης πρώτης τηλεοπτικής live-action σειρά του σύμπαντος, ενώ θα εκτελέσει και χρέη εκτελεστικού παραγωγού. Ο Favreau δεν είναι τυχαίος και το βιογραφικό του αρκετά πλούσιο αφού με επιτυχία σκηνοθέτησε τα Iron Man και Iron Man 2 στο Marvel Cinematic Universe, ενώ το όνομα του απογειώθηκε όταν ανέλαβε το reboot του The Jungle Book (2016), για το οποίο μάλιστα κέρδισε και Όσκαρ Καλύτερων Οπτικών Εφέ.

Αν και υπήρξε η εντύπωση στους διάφορους κύκλους ότι ο Dave Filoni θα πάρει "προαγωγή" από τα animated στα live-action, μετά την εξαιρετική αυλαιά που έριξε το Star Wars Rebels, η Kathleen Kennedy εμπιστεύθηκε ένα διαφορετικό άτομο για το ρόλο αυτόν, η οποία δήλωσε:

Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένη για τον Jon που έρχεται σε εμάς για να παραγάγει και να γράψει για τη νέα streaming πλατφόρμα. Ο Jon φέρνει το τέλειο μίγμα ταλέντου παραγωγής και γραφής, σε συνδυασμό με την ευχέρεια που διαθέτει στο σύμπαν των Star Wars. Η σειρά θα δώσει στον Jon την ευκαιρία να συνεργαστεί με μια διαφορετική ομάδα συγγραφέων και σκηνοθετών και να δώσει στην Lucasfilm την ευκαιρία να οικοδομήσει μια ισχυρή βάση ταλέντων.

Ήδη εργάζεται πυρετωδώς για την επίσης live action μεταφορά του κλασικού The Lion King, που θα προβληθεί το 2019. Μάλιστα, δεν είναι κάποιος πρωτάρης στο σύμπαν αφού είχε ρόλους στο Star Wars: The Clone Wars, ενώ θα τον δούμε να ενσαρκώνει έναν εξωγήινο στο επερχόμενο Solo: A Star Wars Story (24 Μαΐου). 

Η τηλεοπτική live-action σειρά Star Wars ακόμη δεν έχει ούτε τίτλο ούτε ορίζοντα κυκλοφορίας, όμως ξέρουμε ότι θα κάνει ντεμπούτο στην streaming υπηρεσία της Disney, που θα βγει στον αέρα το 2019.