Φοβόσασταν ότι το Stranger Things θα μετατραπεί σε franchise;

Ο παραγωγός της σειράς, Shawn Levy, μας καθησυχάζει
28 Φεβρουαρίου 2018 20:56
Φοβόσασταν ότι το Stranger Things θα μετατραπεί σε franchise;

Το 7ο επεισόδιο της 2ης σεζόν του Stranger Things δίχασε το κοινό, καθώς ξέφευγε πολύ από το καθιερωμένο ζεστό στυλ του Hawkins και επέκτεινε το lore της σειράς, αφήνοντας έτσι την πόρτα ανοιχτή για δημιουργία ενός franchise γύρω από αυτό. Όντας μια από τις πιο πολυσυζητημένες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών, δημιουργήθηκε ο φόβος ότι θα βγει από τη μύγα ξύγκι, όπως λέει ο λαός μας και ο Shawn Levy, εκτελεστικός παραγωγός του Stranger Things, έσπευσε να καθησυχάσει τους fans. 

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ComicBook είπε πως το Netflix δεν είχε σκεφτεί για να γίνει franchise η ιδιοκτησία μέχρι που είδαν την επιτυχία του και βάσει των λεγόμενων του κάτι τέτοιο δεν ενδιαφέρει ούτε τους δημιουργούς Duffer Brothers, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή:

Η έννοια του franchise δεν υπήρχε για το Netflix πριν έρθει το Stranger Things. Και έχουμε δει σίγουρα την ανάπτυξή μας καθώς προχωράμε στην εμπορευματοποίηση, σε εταιρικές σχέσεις και διαφημιστικές καμπάνιες. Δεν το σκεφτόμαστε ως franchise. Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε αρκετές περισσότερες σεζόν. Πέρα από αυτό, σίγουρα έχει γίνει ένα από τα κορυφαία εμπορικά σήματα του Netflix. Και θα ήθελαν να μας δουν να λέμε αυτές τις ιστορίες με οποιονδήποτε τρόπο και για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια.

Επομένως, οι παραγωγοί και δημιουργοί δεν σκέφτονται να το επεκτείνουν με συνταγές της μόδας όπως spinoffs, prequels και sequels, αλλά τους ενδιαφέρει να πουν την ιστορία που θέλουν να πουν, όσο κι αν το Netflix σκέφτεται διαφορετικά. Είναι σίγουρο πως το Stranger Things έχει ακόμη 2-3 σεζόν στο τσεπάκι του και αποτελεί τη σειρά ναυαρχίδα του Netflix μετά την...πτώση του House of Cards. 

Το Stranger Things 3 ξεκινά σε λίγο καιρό τα γυρίσματα του ώστε να επιστρέψει στις οθόνες μας το 2019.