Το νέο trailer του Altered Carbon βρίσκει την πηγή της αθανασίας

Σκέφτηκες ποτέ πώς θα ήταν να ζεις για πάντα;
10 Δεκεμβρίου 2017 16:44
Το νέο trailer του Altered Carbon βρίσκει την πηγή της αθανασίας

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του The Verge, κυκλοφόρησε καινούργιο trailer για την πιο ακριβοπληρωμένη σειρά του Netflix, το Altered Carbon, όπου πρωταγωνιστεί ο Joel Kinnaman (House of Cards, Child 44, Easy Money, Easy Money II: Hard to Kill).

Η εν λόγω ανερχόμενη sci fi μυθοπλασία της μικρής οθόνης έρχεται να καταπιαστεί με το ζήτημα της αιώνιας ζωής όχι στον άυλο αλλά στον επίγειο κόσμο. Η αισθητική του πολλά υποσχόμενου αυτού project παραπέμπει έντονα όπως φαίνεται, και στα  δυστοπικά φουτουριστικά σκηνικά του cyberpunk σύμπαντος του Blade Runner. Αντλεί το υλικό της μέσα από το ομώνυμο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του Richard Morgan το οποίο εκδόθηκε το 2002.

Εν προκειμένω, στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Miguel Sapochnik του Game of Thrones, ενώ την προσαρμογή του σεναριακού μίτου επιμελείται η Laeta Kalogridis, η πένα της οποίας είχε εντυπωσιάσει το φιλοθεάμον κοινό μέσω της εμβληματικής συμβολής της στα κείμενα και τους διαλόγους του Shutter Island.

Η υπόθεση του σόου διαδραματίζεται στο μακρινό μέλλον στο οποίο η ανθρωπότητα έχει επανατοποθετήσει στον χάρτη το θέμα της μακροζωίας υπό ορισμένες προϋποθέσεις βέβαια, οι οποίες άπτονται των χρημάτων που μπορεί να καταβάλει κάποιος για να εξασφαλίσει την μακροημέρευσή του. Ο Laurens Bancroft (James Purefoy) έχει διανύσει 365 χρόνια ζωής πάνω στην Γη, όμως κάποιος κατάφερε εναντίον του θανατηφόρο πλήγμα.

Ο πλουσιότερος άνδρας του πλανήτη παρά το ότι δολοφονήθηκε, μέσω της τεχνολογίας της εταιρίας 'Psychasec' κατάφερε να επανέλθει μεταφέροντας την ανθρώπινη συνείδησή του σε άλλο σώμα. Επιστρατεύει, λοιπόν, έναν πρώην στρατιώτη ώστε να εντοπίσει τον δολοφόνο του. Γι' αυτόν τον σκοπό ζητάει τις υπηρεσίες του Takeshi Kovacs (Kinnaman), ενός παλιού και άρτια εκπαιδευμένου μέλους των ειδικών δυνάμεων που θα αναλάβει την εξιχνίαση της φρικτής αυτής ανθρωποκτονίας.

Το Altered Carbon έχει δρομολογηθεί να κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 2 Φεβρουαρίου του 2018. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το τελευταίο σχετικό απόσπασμα: