Το Netflix πρότεινε στον Λάνθιμο να σκηνοθετήσει το Black Mirror

Ο Έλληνας σκηνοθέτης είναι ακόμη ανοικτός στην ιδέα
03 Νοεμβρίου 2017 13:45
Το Netflix πρότεινε στον Λάνθιμο να σκηνοθετήσει το Black Mirror

Είναι ίσως ο σημαντικότερος και πιο αναγνωρισμένος διεθνώς Έλληνας σκηνοθέτης εν ζωή. Ο λόγος για τον Γιώργο Λάνθιμο των "Κυνόδοντα" και "Αστακός" ο οποίος αυτή την εβδομάδα έχει την τιμητική του μιας και η νέα του ταινία, The Killing of a Sacred Deer, έκανε πρεμιέρα και παραχώρησε μια συνέντευξη στην Independent. Εκεί, αποκάλυψε πως του έγινε πρόταση από το Netflix και τον δημιουργό του Black Mirror, Charlie Brooker, να σκηνοθετήσει ένα επεισόδιο της επερχόμενης σεζόν, μιας και το στυλ του Λάνθιμου θα ταίριαζε γάντι με τη θεματολογία της σειράς.

"Έχει συζητηθεί. Δεν καταφέραμε ποτέ να το πραγματοποιήσουμε, αλλά συναντήθηκα με τα παιδιά. Θα είχε ενδιαφέρον.

Είπε χαρακτηριστικά και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει μελλοντικά ένα επεισόδιο της δημοφιλούς δυστοπικής sci-fi σειράς:

Ίσως κάποια μέρα στο μέλλον. 

Επιπλέον, αποκάλυψε πως έχει σκεφτεί σοβαρά να μεταφέρει στην τηλεοπτική οθόνη την ταινία του "'Άλπεις". Πρόκειται για το φιλμ που κυκλοφόρησε το 2011 και μεταφέρει την ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων ονόματι "Άλπεις" που προσλαμβάνονται για να αντικαταστήσουν αγαπημένα συγγενικά πρόσωπα από άλλους φίλους και γνωστούς τους. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν μια κοπέλα παραβιάζει τους αυστηρούς κανόνες του αφεντικού της επιχείρησης. 

Έχω παίξει με την ιδέα του να κάνω μια σειρά βασισμένη στο Alps επειδή είναι μια από τις ταινίες που κανείς δεν είδε. 

Εσείς θα θέλατε να δείτε τον Λάνθιμο να σκηνοθετεί ένα μελλοντικό επεισόδιο του Black Mirror;