Game of Thrones: Η 8η σεζόν φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού

Το HBO λαμβάνει δραστικά μέτρα για να μην διαρρεύσει απολύτως τίποτα
18 Οκτωβρίου 2017 15:02
Game of Thrones: Η 8η σεζόν φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού

Σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα του APnews, το HBO είναι αποφασισμένο να προβεί σε πιο δρακόντεια μέτρα ενάντια σε άλλες μελλοντικές κυβερνοεπιθέσεις που οδήγησαν σε πράξεις πειρατείας όσον αφορά την σειρά φαντασίας Game of Thrones.

Εστιάζοντας κυρίως στην τελευταία σεζόν, διάφοροι χάκερς δημοσίευσαν κάποια επεισόδια του Game of Thrones πριν την προγραμματισμένη ημέρα τηλεοπτικής προβολής τους, ενώ έθεσαν σαν όρο στο δίκτυο να τους δοθεί ένα ορισμένο ποσό για να μην διαρρεύσουν και άλλα πρόσθετα επεισόδια. Λόγω αυτού του μπαράζ περιστατικών, οι παραγωγοί του δημοφιλούς σόου προκειμένου να αποτρέψουν να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο, έχουν μεριμνήσει ώστε η πλοκή της 8ης σεζόν να αποτελεί μυστήριο ακόμη και για τους ίδιους του πρωταγωνιστές!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Nikolaj Coster-Waldau, ο οποίος έχει συστηθεί στο κοινό ως ο Jamie Lannister, πρόσφατα αποκάλυψε ότι το HBO σκοπεύει να επιληφθεί του θέματος ακόμη πιο σοβαρά ώστε να εμποδίσει την επανάληψη ανάλογων κρουσμάτων που παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών και των συντελεστών της πολυδάπανης αυτής παραγωγής. Ειδικότερα, ανέφερε ότι κατά την διάρκεια των προηγούμενων κύκλων, οι ηθοποιοί λάμβαναν αντίγραφα του σεναρίου εκ των προτέρων. Πλέον κάτι τέτοιο αίρεται, αφού για λόγους μυστικότητας, το HBO έπαψε να διανέμει τα κομμάτια αυτά της υπόθεσης σε έντυπη μορφή και επέλεξε να τα στέλνει αποκλειστικά σε ψηφιακά αρχεία με ειδικούς κωδικούς ασφαλείας για τους παραλήπτες. Μάλιστα, ο Coster-Waldau πρόσθεσε ότι η 8η σεζόν θα χαίρει ακόμη περισσότερων τέτοιων ρυθμίσεων ίσως και πιο αυστηρών από κάθε άλλη φορά. Μεταξύ άλλων, έχει ακουστεί ότι θα γυριστούν τουλάχιστον τρία με τέσσερα εναλλακτικά φινάλε.

Οπότε το κανάλι εφαρμόζει σαν τακτική να μην δοθούν τα σενάρια στα μέλη του cast παρά μόνον όταν πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα των σκηνών. Οι διάλογοι θα επιδίδονται στα χέρια τους εφόσον έχουν ανέβει στο πλατό  και οι ίδιοι θα μαθαίνουν για την τύχη του χαρακτήρα τους την δεδομένη ώρα, ούτε λεπτό νωρίτερα.

Οι υπεύθυνοι του HBO απ’ ό,τι φαίνεται τάσσονται υπέρ του γνωμικού “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” και προνοούν για να μην υπάρξουν και άλλα παρατράγουδα που θα πρόδιδαν την εξέλιξη του GoT. Οι fans του σόου που απεχθάνεστε τα spoilers από τρίτους, μπορείτε τώρα πια να αγαλλιάσετε! 

Τo Game of Thrones Season 8 πιθανολογείται πως θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2019.