Who Fears Death: Ο George R.R. Martin αναλαμβάνει την παραγωγή

Μία νέα sci-fi δραματική σειρά καταφτάνει από το HBO
16 Σεπτεμβρίου 2017 04:19
Who Fears Death: Ο George R.R. Martin αναλαμβάνει την παραγωγή

Σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα του Deadline, βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας μία ανερχόμενη δραματική σειρά με τον τίτλο Who Fears Death, όπου εξωτερικός παραγωγός θα είναι ο περίφημος συγγραφέας George R.R. Martin του έπους «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» που έγινε τηλεοπτικά γνωστό μέσα από τη σειρά του HBO, Game of Thrones. Η εν λόγω είδηση επιβεβαιώθηκε και δια στόματος του πρώην προέδρου του HBO, τον Michael Lombardo.

Η σειρά Who Fears Death βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας της Nnedi Okorafo, το οποίο εκδόθηκε το 2010 από το DAW και κέρδισε τα λογοτεχνικά βραβεία World Fantasy Award και Carl Brandon Kindred.

Η υπόθεση της συγκεκριμένης μυθοπλασίας εκτυλίσσεται σε μία δυστοπικά φουτουριστική εκδοχή του Σουδάν, και της Βόρειας Αφρικής όπου οι λευκοί Nuru καταπιέζουν τους μελαμψούς Okeke, ώστε να εντείνονται οι διαφυλετικές διακρίσεις με βάση το χρώμα του δέρματος. Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, η Onyesonwu, είναι η απόγονος μίας γυναίκας από την φυλή Okeke η οποία έπεσε θύμα βιασμού κάποιου άνδρα από την κοινότητα Nuru. Η κοπέλα ξεκινάει μία αναζήτηση που έχει ως τελικό στόχο την εύρεση και την ήττα του μάγου πατέρα της, χρησιμοποιώντας συνετά τις μαγικές της δυνάμεις που ενεργοποιούνται καθώς πλησιάζει στην φάση της ενηλικίωσής της.