Το Rick and Morty καυτηρίασε το Game of Thrones;

Ο λόγος είναι οι χρονικές ασυνέπειες του GoT
30 Αυγούστου 2017 05:02
Το Rick and Morty καυτηρίασε το Game of Thrones;

Η αγαπημένη animated σειρά για μεγάλους, το Rick & Morty του Adult Swim, καυτηρίασε και τον 7ο κύκλο του Game of Thrones. Και αυτό γιατί συμφωνεί με την άποψη πολλών θεατών για τα περίεργα χρονικά άλματα που παρουσιάζει η επιτυχημένη σειρά του HBO ώστε παραβιάζοντας ενίοτε τους κανόνες του χώρου και του χρόνου, να πασχίζει να χωρέσει πιο σύντομα και για λόγους οικονομίας, επιπλέον σκηνικά δράσης που συνεισφέρουν στην εξιστόρηση της όλης υπόθεσης.

Δεν είναι μυστικό πως τηλεοπτικό «Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» δεν συμβαδίζει απόλυτα με το σύμπαν φαντασίας που έπλασε ο George R.R. Martin, καθώς τα συμβάντα που βλέπει κανείς στην τηλεοπτική διασκευή του μύθου έχουν προχωρήσει πλέον με ταχείς ρυθμούς πέρα από το σημείο για το οποίο τα βιβλία κάνουν λόγο.

Η ασυνέπεια στην χρονική αλληλουχία της αφηγηματικής πλοκής, φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη από τους συντελεστές του Rick and Morty. Κάποιος που εργάζεται στην παραγωγή των κινουμένων σχεδίων του Rick and Morty θέλησε να σχολιάσει με χιούμορ τα θέματα του σεναριακού μίτου του Game of Thrones. Ίσως και μερικοί ακόμη από το κοινό που παρακολούθησαν όλη τη διαδρομή μέχρι και το επεισόδιο 6 της τρίτης σεζόν, να παρατήρησαν ότι στο τέλος, στην οθόνη τους αναγράφεται ένα αστείο εις βάρος της συγγραφής του σεναρίου του GoT για τον 7ο κύκλο που μόλις ολοκληρώθηκε. Η αποστολή του Jon Snow πέρα από το Τείχος και όλα τα τεκταινόμενα που συνέβησαν τότε δημιούργησαν κάποια θέματα αξιοπιστίας όσον αφορά τον χρόνο μέσα στον ο οποίο εκτυλίχθηκαν τα πράγματα στο σύνολό τους έως ότου ολοκληρωθεί το έκτο επεισόδιο.

Μάλιστα, στη συνέχεια ο σκηνοθέτης Alan Taylor, αισθάνθηκε πως έπρεπε να δοθεί μία εξήγηση για την σύγχυση αυτή. Για να διευθετήσει το ζήτημα, από μεριάς του παραδέχτηκε πως όντως οι σεναριογράφοι υποχρεώθηκαν να πάρουν ορισμένες πρωτοβουλίες, όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της ιστορίας, στην προσπάθειά τους να συμπληρώσουν τα κενά της, ώστε να βγαίνει κάποιο νόημα.

Τέτοιου τύπου χειρισμοί όμως αν και γίνονται στο όνομα συγκεκριμένων τεχνικών αναγκών, πολλές φορές συνοδεύονται από κάποια παράδοξα που αποδίδουν κάπως αδέξια την όλη μυθοπλασία. Το Rick and Morty είναι επίσης γνωστό για τις παραβιάσεις στο χωροχρονικό συνεχές αλλά και την μετάβαση σε άλλες διαστάσεις, όμως οι δημιουργοί του το διαχειρίζονται ιδιαίτερα επιδέξια ώστε πάντα να έχουν επίγνωση του πώς αυτό θα συμβάλλει ομαλά και ενθαρρυντικά στην συνοχή και την τελική έκβαση του αποτελέσματος.

Οι David Benioff και  D.B. Ο Weiss ίσως θα ήταν σκόπιμο να απευθυνθούν στους Justin Roiland και Dan Harmon, τους δημιουργούς του Rick and Morty για μερικές συμβουλές  σχετικά με το πώς να τα καταφέρνουν με τους νόμους της φυσικής και να μην υποπίπτουν σε παρόμοιες μελλοντικές αστοχίες.

Τελικά, αποδείχθηκε πως ο καυτηριασμός δεν ήταν δουλειά των συντελεστών του Rick and Morty, με τον δημιουργό και voice actor, Justin Roiland να ξεκαθαρίζει το γεγονός, λέγοντας μάλιστα πως δεν είχε καμία ανάμειξη. Το ίδιο το κανάλι του Adult Swim ή καλύτερα ένας υπάλληλος του, έκανε τη δουλειά.