Gunpowder: O Kit Harington έχει ήδη έτοιμο το επόμενο βήμα του

Από το πλατό του HBO σε αυτό του BBC  
29 Αυγούστου 2017 05:24
Gunpowder: O Kit Harington έχει ήδη έτοιμο το επόμενο βήμα του

Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser του Gunpowder στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Kit Harington, ο κατά τα’ άλλα ευρέως γνωστός ως Jon Snow από την συμμετοχή του στο επικό Game of Thrones. Απομένει πια μία μόνον σεζόν για την οριστική αυλαία αυτού του σόου φαντασίας, βασισμένο στα βιβλία του George R.R. Martin και η καινούργια δουλειά του Kit τον βρίσκει να αναλαμβάνει τον ρόλο του Robert Catesby σε ένα δράμα εποχής.

Ο νεαρός ηθοποιός δεν χάνει χρόνο και ήδη έχει θέσει σε προτεραιότητα τα επαγγελματικά του πλάνα με την ανερχόμενη αυτή μίνι σειρά (τριών επεισοδίων) να συνιστά ένα ακόμη λιθαράκι στην σταδιοδρομία του ως ηθοποιός.

 

Το Gunpowder θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο BBC One. Αφορμάται από την λεγόμενη "Συνωμοσία της Πυρίτιδας"( Gunpowder plot) που εορτάζεται κάθε χρόνο στην Αγγλία και σχετίζεται με έναν επαναστατικό πυρήνα Καθολικών που τον 17ο αιώνα οργανώθηκαν για την ανατίναξη της Βουλής των Λόρδων στις 5 Νοεμβρίου του 1605 χωρίς όμως να στεφθεί με επιτυχία το ριζοσπαστικό αυτό εγχείρημα. Η εξέγερση υποκινήθηκε ως ύστατη πράξη αντίδρασης απέναντι στην αμείλικτη διακυβέρνηση του Ιακώβου Α', η νομοθεσία του οποίου επέβαλε σχεδόν επιτακτικά την επικυριαρχία του Προτεσταντισμού. Πρωτοστάτης τους στο εν λόγω σχέδιο ανατροπής υπήρξε ο Guy Fawkes (σίγουρα θα θυμάστε την μάσκα του ήρωα από το V for Vendetta η οποία υποτίθεται ότι απεικόνιζε τα εξωτερικά χαρακτηριστικά αυτού του άνδρα). Η πλειοψηφία των στασιαστών οδηγήθηκαν στην αγχόνη, ενώ μερικοί από αυτούς θανατώθηκαν  και με διαμελισμό.

Στη σειρά ο Harington θα ενσαρκώσει τον Robert Catesby, έναν ευγενή από το Warwickshire που ήταν ηγετικό στέλεχος της παραπάνω απόπειρας. Σε συναφές δημοσίευμα του Variety , το cast θα συμπληρώσουν επίσης η Liv Tyler (Lord of the Rings) ως η Anne Vaux, ξαδέρφη του Catesby, ο Tom Cullen (Downton Abbey) ως ο Guy Fawkes, ενώ θα συμμετέχουν και οι Peter Mullan, Edward Holcroft, Shaun Dooley, Robert Emms, Derek Riddell, και Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who).

Δεν έχει οριστεί ακόμη επίσημη ημερομηνία για την πρεμιέρα του Gunpowder. Πίσω από την παραγωγή θα βρίσκονται τόσο ο Harington όσο και οι Ollie Madden, Daniel West και Stephen Wright.

Υπομονή λοιπόν!

   Remember, remember, the 5th of November

    The Gunpowder Treason and plot;

    I know of no reason why Gunpowder Treason

    Should ever be forgot.