Game of Thrones: Το HBO στέλνει ραβασάκια σε όσους το βλέπουν πειρατικά

"Send the Ravens"
31 Ιουλίου 2017 16:24
Game of Thrones: Το HBO στέλνει ραβασάκια σε όσους το βλέπουν πειρατικά

Ότι περνάει από το χέρι φαίνεται πως κάνει το HBO για να αντισταθεί στην τεράστια πειρατεία που μαστίζει το "κόσμημα" του καναλιού και δεν είναι άλλο από το Game of Thrones. Με την 7η σεζόν του GoT να σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ τηλεθέασης και... πειρατείας, το HBO αποφάσισε να στείλει τα κοράκια στους παροχείς ίντερνετ όσων πειρατεύουν τη σειρά. Όπως μεταδίδει το CBC News, το εν λόγω ραβασάκι λέει:

Η επιστολή ζητάει από τον πάροχο ίντερνετ να ενημερώσει άμεσα τον πελάτη που έχει συμπεριφερθεί αντικανονικά και πως πρέπει να σταματήσει. Επίσης, η ανακοίνωση ενθαρρύνει τον πάροχο να ενημερώσει πως το πρόγραμμα του HBO μπορεί να παρακολουθηθεί εύκολα και να γίνει stream σε πολλαπλές συσκευές νομίμως, προσθέτοντας απλά το HBO στο τηλεοπτικό πακέτο του συνδρομητή. 

Σαφώς και αυτή η μέθοδος δεν μπορεί να εφαρμοστεί στις εκατοντάδες χώρες όπου προβάλλεται η σειρά, μιας και δεν είναι διαθέσιμο παντού το HBO, το οποίο κιόλας ζητάει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό -περίπου $18- ως έξτρα χρέωση για να το προσθέσει κανείς στο τηλεοπτικό πακέτο του αν βρίσκεται στις ΗΠΑ ή τον Καναδά. Την ίδια ώρα που πιο φτηνές streaming επιλογές όπως το Netflix και το Amazon Prime Video με περίπου $8/μήνα προσφέρουν πολλά περισσότερα. 

Να υπενθυμίσουμε πως η 7η σεζόν του Game of Thrones συνεχίζεται την επόμενη Κυριακή με το 4ο επεισόδιο.