Αναπτύσσονται παραπάνω από τέσσερα Game of Thrones spinoffs

Στα πλάνα και πέμπτο σενάριο με τις ευλογίες του Martin
15 Μαΐου 2017 09:05
Αναπτύσσονται παραπάνω από τέσσερα Game of Thrones spinoffs

Στις αρχές του μήνα σας μεταφέραμε πως το σύμπαν του Game of Thrones θα συνεχίσει να υφίσταται στις οθόνες μας στο εγγύς μέλλον, με το HBO να αναπτύσσει τέσσερις spinoff σειρές. Τώρα, μέσα από την επίσημη σελίδα του George R.R. Martin μαθαίνουμε πως αναπτύσσονται πέντε πιθανά spinoffs του Game of Thrones, καθώς προστέθηκε και πέμπτος σεναριογράφος, ενώ προσέφερε πολλές ζουμερές πληροφορίες. Ο δημιουργός του σύμπαντος του Song of Ice and Fire είπε χαρακτηριστικά: 

Προσθέσαμε έναν πέμπτο σεναριογράφο στους αρχικούς τέσσερις. Όχι δεν θα αποκαλύψω εδώ το όνομα του. Το HBO ανακοίνωσε τα ονόματα των τεσσάρων πρώτων και δεν αμφιβάλλω πως θα ανακοινώσει και τον πέμπτο, μόλις κλείσει η συμφωνία μαζί του. Πρόκειται για μια εκπληκτική προσθήκη, ωστόσο, εκτός του ότι είναι καλός τύπος και μια χαρά συγγραφέας, εκτός από εμένα, ίσως τον Elio και την Linda, δεν ξέρω ποιος άλλος γνωρίζει και αγαπάει το Westeros τόσο καλά όσο αυτός.

Του Martin δεν του αρέσει ο όρος spinoff και είπε πως θα πρέπει να θεωρούμε τις νέες σειρές ως κάτι που υπάρχει σε ένα "δευτερεύον σύμπαν", έναν όρο που έκανε γνωστό ο J.R.R. Tolkien του Lord of the Rings, μιας και αυτές οι ιστορίες "θα λαμβάνουν χώρα στο Westeros και τον κόσμο πέρα από αυτό."

Εξήγησε την σκέψη του όσον αφορά τα spinoffs τα οποία προτιμάει να τα ονομάζει "successor shows" δηλαδή σειρές διάδοχοι

Κανένα από αυτά τα show θα είναι υποπροϊόν του GOT με την παραδοσιακή έννοια. Δεν είναι σα να μιλάμε για τo Joey, το After MASH ή ακόμη και τα Frazier και Lou Grant, όπου οι χαρακτήρες της μιας σειράς συνεχίζουν στην επόμενη. Οπότε όλοι εσείς που περιμένετε για περισσότερες περιπέτειες των γνωστών χαρακτήρων είστε καταδικασμένοι να απογοητευτείτε. Καθένα από τα concepts υπό συζήτηση είναι prequel παρά sequel. Κάποια από αυτά δεν λαμβάνουν χώρα στο Westeros. Αντί λοιπόν για "spinoff ή prequel", προτιμώ τον όρο σειρά διάδοχο. Έτσι τα αποκαλώ. 

Επιβεβαίωσε, επίσης, πως η ιστορία της Επανάστασης του Robert Baratheon δεν είναι ένα από τους υπό ανάπτυξη πιλότους και επαναδιατύπωσε πως συγγράφει το "Winds of Winter" και προσπαθεί να ισορροπήσει τη δουλειά του ανάμεσα σε όλα αυτά τα projects. 

Να θυμίσουμε πως η 7η σεζόν του Game of Thrones θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουλίου.