Το Irishman του Scorsese δε θα είναι ένα ακόμη "Goodfellas"

Θα διαφέρει πολύ από τις παλιές του γκανγκστερικές ταινίες
13 Μαΐου 2017 12:17
Το Irishman του Scorsese δε θα είναι ένα ακόμη

To επόμενο βήμα στην πλούσια καριέρα του Martin Scorsese τον θέλει να επιστρέφει στο είδος για το οποίο λατρεύτηκε και το κατέχει καλά, αυτό των γκανγκστερικών ταινιών. Ο Scorsese ετοιμάζει το The Irishman αυτόν τον καιρό σε συνεργασία με το Netflix, για το οποίο "έσταξε" πάνω από $100 εκατομμύρια για να το εξασφαλίσει στην πλατφόρμα του. Ο θρυλικός σκηνοθέτης μίλησε στο The Independent για το νέο του φιλμ και πως θα διαφέρει από παλιότερες δουλειές του όπως το κλασικό Goodfellas (Τα Καλά Παιδιά):

Νομίζω πως είναι διαφορετικό. Θα παραδεχτώ πως υπάρχουν -ξέρετε το Goodfellas και το Casino έχουν ένα συγκεκριμένο στυλ που έφτιαξα για αυτά- μιας και είναι στη σελίδα του σεναρίου κιόλας. Το να φέρω εις πέρας το Goodfellas ήταν σαν μια δεύτερη σκέψη και ενίοτε βιαζόμουν κάπως, ένιωθα πως κατά κάποιον τρόπο το είχα κάνει ήδη επειδή το είχα σκεφτεί μέχρι τέλους όσον αφορά τις κινήσεις της κάμερας, το μοντάζ και όλα αυτά. Το στυλ της ταινίας, τα κοψίματα, τα freeze-frames, όλα αυτά είχαν σχεδιαστεί εκ των προτέρων, αλλά εδώ θα είναι λίγο διαφορετικά. 

Να αναφέρουμε πως το Irishman αποτελεί ένα ονειρεμένο project για τον Scorsese μιας και θα ενώσει τους Robert De Niro και Al Pacino στην ίδια ταινία, η οποία θα διηγείται τη δολοφονία του Jimmy Hoffa. Επίσης, το budget είναι τόσο υψηλό μιας και θα βασίζεται αρκετά στα ειδικά εφέ καθώς οι De Niro και Pacino θα εμφανιστούν ως νεαροί 20χρονοι με τη βοήθεια της αντιγηραντικής τεχνολογίας της ILM που είδαμε στο Rogue One. 

Το The Irishman θα ξεκινήσει τα γυρίσματα του τον Αύγουστο, όπως αναφέρουν οι πρόσφατες πληροφορίες, ώστε το 2019 να κυκλοφορήσει.