Black Mirror: Οι περιγραφές των επεισοδίων της τρίτης σεζόν

Χωρίς spoilers
12 Σεπτεμβρίου 2016 10:10
Black Mirror: Οι περιγραφές των επεισοδίων της τρίτης σεζόν

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές του Netflix είναι το Black Mirror. Εν αναμονή της τρίτης σεζόν, ο σεναριογράφος και παραγωγός Charlie Brooker έδωσε στο Entertainment Weekly μία περιγραφή χωρίς spoilers των έξι επεισοδίων που θα δούμε. Τα πρώτα επεισόδια θα προβληθούν στο Toronto International Film Festival (TIFF) ενώ στο Netflix θα γίνουν διαθέσιμα στις 21 Οκτωβρίου.

“Nosedive” 

Μια ανασφαλής υπάλληλος γραφείου (Bryce Dallas Howard) ζει σε ένα κόσμο όπου όλοι μανιωδώς βαθμολογούν και αξιολογούν την παραμικρή κοινωνική επαφή. Νομίζει πως τελικά βρήκε τον τρόπο να φτάσει τη βαθμολογία της φίλης της (Alice Eve), η οποία είναι στην elite της κοινωνίας. Εκ πρώτης όψεως ακούγεται για το κλασσικό στυλ του Black Mirror - ένα τεχνολογικό στοιχείο που ξεφεύγει από τον έλεγχο. Αλλά ο Brooker λέει πως είναι ένα από τα πιο ασυνήθιστα επεισόδια που έχει κάνει. "Κάθε επεισόδιο αυτή τη σεζόν είναι ένα διαφορετικό είδος. Αυτό είναι κοινωνική σάτιρα. Έχει μια ανατριχιαστική ηρεμία και δε θα είναι αυτό που περιμένει ο κόσμος".

“San Junipero” 

Πως μπορείς να κάνεις ένα Black Mirror επεισόδιο για το παρελθόν όταν το show αφορά το μέλλον; Αυτό ήταν το ερώτημα που βασάνισε τον Brooker όταν έγραψε αυτή την ιστορία η οποία είναι βασισμένη στα 80s όπου οι Mackenzie Davis και Gugu Mbatha-Raw αναλαμβάνουν τους ρόλους των νεοαφιχθέντων σε μια παραλιακή πόλη “συνώνυμη με τον ήλιο, το surfing και το sex. Είναι σαν ένα δράμα ενηλικίωσης των 80s με μια πινελιά Black Mirror. Επίσης, όταν το Netflix μας επέλεξε, πολλοί έλεγαν πως τώρα το show θα αμερικανοποιηθεί. Θεώρησα πως είναι καλός τρόπος να τους πειράξω αυτούς γράφοντας στην κυριολεξία ένα επεισόδιο που τοποθετείται στην Καλιφόρνια”.

“Shut Up and Dance” 

Υπήρξαν στο παρελθόν μερικές ιστορίες τοποθετημένες στο παρόν χωρίς sci-fi στοιχεία (όπως το σοκαριστικό επεισόδιο με το γουρούνι “The National Anthem”). Αυτό είναι ένα από αυτά, αλλά ο Brooker προσθέτει πως “είναι το πιο προσγειωμένο από τα τρία”. Εδώ ένας 19χρονος (Alex Lawther) πέφτει σε μια διαδικτυακή παγίδα και εξαναγκάζεται σε μια συμμαχία με έναν εύστροφο άνθρωπο (Jerome Flynn), ενώ και οι δύο βρίσκονται στο έλεος αγνώστων. Το περιγράφει ως “ένα εφιαλτικό θρίλερ”.

“Men Against Fire” 

Μια στρατιωτική ιστορία σε ένα μεταπολεμικό μέλλον. Ένας νεοσύλλεκτος στρατιώτης (Malachi Kirby) τοποθετείται στο εξωτερικό, προστατεύοντας χωρικούς από μερικούς άγριους μεταλλαγμένους μαζί με την συμπολεμίστριά του Raiman (Madeline Brewer). Ελπίζουν σε κάποια νέα τεχνολογική εξέλιξη για να σωθούν. “Προήλθε ελαφρώς από την σκέψη των επιθέσεων με drones και πως η τεχνολογία αλλάζει το ύφος του πολέμου, αλλά δεν έχει να κάνει με τα drones. Είναι ένα θρίλερ τρόμου, περίπου σαν το The Walking Dead”.

“Playtest” 

Ο Brooker υπήρξε δημοσιογράφος video games και εδώ επιστρέφει σε αυτό τον κόσμο. Ένας περιπετειώδης ταξιδιώτης (Wyatt Russell) επισκέπτεται τη Μεγάλη Βρετανία, γνωρίζει μια γυναίκα (Hannah John-Kamen) και δοκιμάζει την τελευταία λέξη της video game τεχνολογίας – “μια συσκευή απίστευτα εκλεπτυσμένη όσο και τρομακτική”. Η σκηνοθεσία είναι του Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane) και ο Brooker σημειώνει πως “ο Dan είναι φανταστικός στο να δημιουργεί μια αγωνιώδης και γεμάτη ένταση ατμόσφαιρα. Αυτό είναι το δικό μας Evil Dead 2”.

“Hated in the Nation” 

Το πρώτο 90λεπτο επεισόδιο της σειράς. Ένα αστυνομικό δράμα εμπνευσμένο από τα Σκανδιναβικά noir thrillers όπως τα The Killing και Borgen. Μία ντετέκτιβ (Kelly Macdonald) και ο “σπασίκλας” νεαρός βοηθός της ερευνούν μια σειρά από αποτρόπαιους φόνους με μία σύνδεση στα social media. “Έχει να κάνει με την online οργή. Ξεκινά ως μια στυλάτη στάνταρ αστυνομική διαδικασία και έπειτα παίρνει μια παράξενη τροπή”.