Ο ρεαλισμός των γυρισμάτων του Game of Thrones

Πραγματικές σκηνές χωρίς εφέ για ρεαλιστικές αντιδράσεις των ηθοποιών (Spoilers)
19 Μαΐου 2016 08:15
Ο ρεαλισμός των γυρισμάτων του Game of Thrones

Spoilers παρακάτω

Το CGI και οι πράσινες οθόνες βρίσκονται σχεδόν σε κάθε επεισόδιο του Game of Thrones. Αν είδατε όμως το τρίτο επεισόδιο της έκτης σεζόν, θα εκπλαγείτε όταν μάθετε πως μια συγκεκριμένη σκηνή δεν είχε ειδικά εφέ για να πάρει την αυθεντική αντίδραση τρόμου των ηθοποιών.

Στη σκηνή της εκτέλεσης του Ser Alliser Thorne και των υποστηρικτών του στο Μαύρο Κάστρο, οι ηθοποιοί κρεμάστηκαν στην πραγματικότητα. Ο σκηνοθέτης Dan Sackheim εξήγησε πως “ναι, τους κρεμάσαμε πραγματικά. Είναι ανατριχιαστικό επειδή η αρχική αντίδραση σου γυρνάει το στομάχι. Βρίσκονται δεμένοι με αυτά τα λουριά που πέφτουν και αυτό είναι ένα σοκ για το σώμα”.

via GIPHY

Οι ηθοποιοί ήταν ασφαλείς σε κάθε στιγμή της σκηνής, ενώ υπήρχαν και εκπαιδευμένοι επαγγελματίες σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά, αλλά όλοι τους μιλούν για τρομακτική εμπειρία. “Η πρώτη φορά που αισθάνομαι αυτή την πτώση και ο ήχος των βαρελιών που πέφτουν είναι τρομακτικός όταν στέκεσαι πάνω τους. Το νιώθεις αληθινό και αυτό σε βοηθάει στην προσπάθεια να εμφανιστείς τρομοκρατημένος κατά τα γυρίσματα” δηλώνει ο Brenock O’Connor, ο μισητός πια Olly.