Απέτυχε η δεύτερη σεζόν του True Detective;

Ο υπεύθυνος προγράμματος του HBO αποκαλύπτει
06 Ιανουαρίου 2016 13:56
Απέτυχε η δεύτερη σεζόν του True Detective;

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο The Frame, ο Πρόεδρος Προγράμματος του HBO, Michael Lombardo αναφέρθηκε στα λάθη της δεύτερης σεζόν του True Detective, αν και ποτέ δε χρησιμοποίησε αυτόν το όρο.

Οι μεγαλύτερες αποτυχίες μας – και δεν ξέρω άμα θα θεωρούσα έτσι το True Detective 2 – έρχονται όταν λες σε κάποιον να προλάβει μια συγκεκριμένη ημερομηνία προβολής αντί να αφήσεις το γράψιμο να βρει το δικό του, φυσικό τρόπο ετοιμαστεί, να ψηθεί. Τότε αποτυγχάνεις. Και νομίζω πως στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πρώτη σεζόν του True Detective ήταν κάτι που ο Nic Pizzolatto σκεφτόταν και επεξεργαζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι σεναριογράφος με ψυχή. Νομίζω πως αυτό που κάναμε ήταν να πούμε “Μπράβο”. Και παίρνω εγώ την ευθύνη. Έγινα περισσότερο τηλεοπτικός παράγοντας εκείνη τη στιγμή. Είχαμε τεράστια επιτυχία. “Gee θα ήθελα να το επαναλάβουμε την επόμενη χρονιά”. Λοιπόν, ξέρετε κάτι. Του την έστησα. Έπρεπε να παραδώσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κάτι που ήταν πολύ δύσκολο να κάνει. Δεν είναι έτσι αυτό το show. Έπρεπε να ξανα-ανακαλύψει τον τροχό ας πούμε. Να βρει τη Μούσα του. Και νομίζω πως αυτό μου έγινε μάθημα. Να μην το ξανακάνω.

Η στάση του Lombardo ίσως να εξηγεί και τη μετέωρη κατάσταση της τρίτης σεζόν του True Detective. Παρόλα αυτά το HBO έκλεισε πρόσφατα μια εντυπωσιακή συμφωνία με τον Pizzolatto, αποδεικνύοντας πως πιστεύει στο δημιουργικό του ταλέντο.