Θα γίνει δωρεάν το Netflix; Έρχεται νέο συνδρομητικό πακέτο

Επεκτείνει τις δοκιμές για ένα “free tier“
27 Ιουνίου 2024 18:38
Θα γίνει δωρεάν το Netflix; Έρχεται νέο συνδρομητικό πακέτο

Οι πειραματισμοί του Netflix με τα συνδρομητικά πακέτα του γίνεται εδώ και χρόνια καθώς επιθυμούσε καιρό τώρα να έχει ένα free tier, κοινώς ένα δωρεάν πακέτο με το οποίο θα προσελκύσει νέους πελάτες δελεάζοντάς τους και στα επι πληρωμή πακέτα του. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg το Netflix ετοιμάζει ένα δωρεάν πακέτο το οποίο όμως θα υποστηρίζεται από διαφημίσεις, και μάλιστα έχει εμφανιστεί σε επιλεγμένο πληθυσμό σε Γερμανία και σε άλλες περιοχές και χώρες της Ευρώπης. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν το Netflix είχε λανσάρει πειραματικά ένα ad-supported πακέτο με μικρό κόστος στην Κένυα, το οποίο όμως εξαφανίστηκε όσο γρήγορα εμφανίστηκε. Πηγές του Bloomberg αναφέρουν ότι η διάθεση αυτού του δωρεάν πακέτου με διαφημίσεις για το Netflix δε θα εμφανιστεί επ ουδενί στις ΗΠΑ και τον Καναδά, δυο αγορές που ο streaming κολοσσός κυριαρχεί και δε θα ήθελε να αιμορραγήσει η συνδρομητική του βάση.  

Το ότι δοκιμάζεται αυτό το δωρεάν πακέτο του Netflix σε τεράστιες ευρωπαϊκές αγορές όπως η Γερμανία αλλά και η Ιαπωνία από πλευρά Ασίας, μπορεί και να είναι δείγμα ότι το σκέφτεται πιο σοβαρά από ποτέ να λανσάρει κάτι τέτοιο. Δε θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που μια ευρείας κλίμακας δοκιμή καταλήγει να διατίθεται σε ευρεία κλίμακα -θυμηθείτε απλά τι είχε γίνει με το password sharing αλλά και παλιότερα φθηνότερα συνδρομητικά πακέτα. 

Πρέπει να αναφέρουμε όμως ότι ένα δωρεάν πακέτο εγγραφής στο Netflix με διαφημίσεις να μην είναι προ των πυλών στις εν λόγω χώρες -πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Πηγές του Bloomberg τονίζουν ότι αυτό το πακέτο αποτελεί προς το παρόν μέρος εσωτερικών διαβουλεύσεων και δοκιμών. 

Αναμφίβολα όμως το άκουσμα μιας δωρεάν συνδρομής έστω και με διαφημίσεις (ακόμη και με περιορισμούς στην ανάλυση) ακούγεται πολύ ελκυστική εκατομμύρια κόσμου.