Το trailer της prequel σειράς του Dune είναι εδώ, ζοφερό και μυστηριώδες!

Μάθαμε πότε θα δούμε το Dune: Prophecy
15 Μαΐου 2024 22:11
Το trailer της prequel σειράς του Dune είναι εδώ, ζοφερό και μυστηριώδες!

"Lisan Al Gaib" φωνάζει ηχηρά το σύμπαν του Dune στην πρώτη του τηλεοπτική σειρά εδώ και δεκαετίες και την παρθενική στην "Villeneuve" εποχή. Η Warner Bros. Discovery και το HBO αποκάλυψαν και επίσημα το Dune: Prophecy, την prequel σειρά του σύμπαντος που μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ως "Dune: The Sisterhood", η οποία θα εκτυλίσσεται χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα των ταινιών του Denis Villeneuve και την ιστορία του Paul Atreides -αν και η σειρά σχετίζεται άμεσα με τον οίκο του.

Η αποκάλυψη έγινε με ένα πρώτο teaser trailer που δίνει μια ματιά γεμάτη αποκρυφισμό, επιβλητικά σκηνικά (αν και όχι τόσο όσο το κινηματογραφικό του αδερφάκι) και μπόλικη διαγαλαξιακή ίντριγκα καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι της πανούργας αδερφότητας, την οποία μάθαμε αργότερα ως Bene Gesserit. Έγινε γνωστό κιόλας ότι το "Dune: Prophecy" θα προβληθεί το ερχόμενο φθινόπωρο, χωρίς κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, και πως η 1η σεζόν θα αποτελείται από έξι επεισόδια

Πρωταγωνιστούν αρκετά ηχηρά ονόματα όπως οι Mark Strong (Kingsman, Sherlock Holmes), Emily Watson (Chernobyl) ως Valya Harkonnen, Olivia Williams ως Tula Harkonnen, Jessica Barden (The End of the F****g World) και ο Travis Fimmel της σειράς "Vikings". Μαζί τους παίζουν οι: Jodhi May, Sarah-Sofie Boussnina, Josh Heuston, Chloe Lea, Jade Anouka, Faoileann Cunningham, Edward Davis, Aoife Hinds, Chris Mason, Shalom Brune-Franklin, Jihae, Tabu, Charithra Chandran, Emma Canning, και Yerin Ha.

Δείτε το πρώτο teaser trailer του Dune: Prophecy

Το Dune Prophecy μας μεταφέρει 10.000 χρόνια πριν την έλευση του Paul Atreides (στις ταινίες τον υποδύεται ο Timothee Chalamet) εκεί όπου εξιστορεί τις "δύο αδερφές των Harkonnen οι οποίες παλεύουν με δυνάμεις που απειλούν το μέλλον της ανθρωπότητας και να εδραιώσουν την μυθική σέχτα που αργότερα γίνεται γνωστή ως Bene Gesserit." Η ιστορία του "Prophecy" είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο "Sisterhood of Dune" των Brian Herbert (γιου του Frank) και Kevin J. Anderson. 

Δημιουργός της σειράς σε ρόλο showrunner και εκτέλεσης παραγωγής πλέον είναι η Alison Schapker του Fringe μετά την αποχώρηση του Johan Renck του Chernobyl, μαζί με την Diane Ademu-John. Στη σκηνοθεσία πολλών επεισοδίων συναντάμε την Anna Foerster (Outlander). 

Και λέμε η πρώτη εδώ και δεκαετίες μιας και υπήρξε μια τηλεοπτική σειρά του Dune στις αρχές της χιλιετίας. Για την ιστορία αναφερόμαστε στη σειρά "Children of Dune" του 2003 στην οποία πρωταγωνίστησε ο James McAvoy.

To Dune: Prophecy θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο στο HBO και την streaming υπηρεσία MAX.