To Netflix αύξησε τα κέρδη του κόβοντας την κοινή χρήση λογαριασμών - Τα επίσημα νούμερα

Πόσους συνδρομητές μετράει πλέον και η απόφαση του κολοσσού που εγείρει ερωτήματα
19 Απριλίου 2024 16:20
To Netflix αύξησε τα κέρδη του κόβοντας την κοινή χρήση λογαριασμών - Τα επίσημα νούμερα

Το Netflix ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτέλεσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2024 και ήταν θετικά, καθώς έπαιξε σημαντικό ρόλο η πάταξη του μοιρασμού των λογαριασμών, με τα νέα μέτρα που έθεσε σε εφαρμογή τους τελευταίους μήνες. 

Σε αυτό το πρώτο τρίμηνο του 2024, το Netflix πρόσθεσε ακόμη 9.3 εκατομμύρια συνδρομητές στο πελατολόγιό του, οι οποίοι κατά ένα σημαντικό ποσοστό προήρθαν λόγω του "στοπ" που έβαλε στον διαμοιρασμό κωδικών μεταξύ των χρηστών ενός λογαριασμού. Πλέον μετράει πάνω από 270 εκατομμύρια συνδρομητές, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν σε πάνω από $2.3 δισεκατομμύρια δολάρια για το Α' τρίμηνο του 2024. Ωστόσο, σε μια ξαφνική απόφαση που εγείρει πολλά ερωτηματικά, το Netflix ανακοίνωσε ότι από το 2025 και μετά θα σταματήσει να δημοσιεύει τον αριθμό των συνολικών συνδρομητών του -μια μέτρηση που ήταν καθοριστικό σημείο αναφοράς για τους επενδυτές στην εποχή του streaming.  

Ο streaming κολοσσός σε επιστολή του προς τους επενδυτές και μετόχους αναφέρει ότι "Τον πρώτο καιρό, όταν είχαμε ελάχιστα έσοδα ή κέρδη, η αύξηση των μελών μας ήταν ένας ισχυρός δείκτης των μελλοντικών δυνατοτήτων μας." Πλέον θεωρεί ότι αυτός ο δείκτης μέτρησης είναι ένας από τους πολλούς που διαθέτει για την ανάπτυξή του, όπως θα είναι από εδώ και πέρα τα νέα πακέτα και οι διαφημίσεις, ενώ ζήτησε από τους επενδυτές να εστιάσουν στα κέρδη και τα έσοδά της. 

Ανάμεσα σε όσους έπαιξαν ρόλο στην επιτυχία αυτή ήταν και η σειρά "Griselda" με την Sofia Vergara, η οποία έλαβε θετικές κριτικές και κατέκετησε το Top 10 σε πάνω από 90 χώρες, εκεί όπου έμεινε για πολλές εβδομάδες. 

Κάποιοι επενδυτές βλέπουνε αυτή την αλλαγή στάσης στις αναφορές του Netflix ως έναν οιωνό ότι το κύμα αύξησης των συνδρομητών του είναι κοντά προς το τέλος του. 

"Κάθε πρόσθετο μέλος έχει διαφορετικό επιχειρηματικό αντίκτυπο" με τα νέα συνδρομητικά πακέτα, δήλωσε ο Greg Peters, συνδιευθύνων σύμβουλος, σε μια κλήση με τους επενδυτές.
"Και αυτό σημαίνει ότι τα παραδοσιακά απλά μαθηματικά που κάναμε όλοι μας - ο αριθμός των μελών επί τη μηνιαία τιμή - είναι όλο και λιγότερο ακριβή στην αποτύπωση της κατάστασης της επιχείρησης".

Βάσει της νέας του στρατηγικής, ο streaming κολοσσός θα ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα σχετικά με τους αριθμούς συνδρομητών του όταν θα πετυχαίνει σημαντικά ορόσημα. 

Tags: