Η Marvel διορθώνει το timeline του MCU - Μάθαμε που μπήκαν χρονικά οι σειρές του Netflix

Jessica Jones, Daredevil και οι υπόλοιποι είναι canon στο MCU με κάθε επισημότητα
10 Ιανουαρίου 2024 17:29
Η Marvel διορθώνει το timeline του MCU - Μάθαμε που μπήκαν χρονικά οι σειρές του Netflix

Για χρόνια υπήρχε μια ασάφεια σχετικά με το που τοποθετούνται στο αχανές πλέον timeline του MCU οι παλιές σειρές της Marvel στο Netflix, δηλαδή αυτές με πρωταγωνιστές τους Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, The Punisher, Iron Fist αλλά και η σειρά ανσάμπλ των "Defenders".

Τώρα, όμως η Marvel Studios θέλησε να διορθώσει το timeline για ακόμη μια φορά και πλέον τις περιλαμβάνει ως canon στο MCU, μιας και από σήμερα προβάλλεται στο Disney Plus η νέα σειρά "Echo", η οποία φέρνει στο προσκήνιο το πιο..βίαιο ύφος εκείνων των σειρών και έχει άμεση σχέση με τον Διάβολο του Hell's Kitchen του Charlie Cox. 

Μερικοί αετομάτιδες fans της Marvel, λοιπόν, εντόπισαν ότι στην ενότητα Marvel του Disney+ και συγκεκριμένα στην playlist με την χρονολογική σειρά των γεγονότων του MCU, προστέθηκαν όλες οι παραπάνω σειρές και έτσι έχουμε μια ιδέα του πότε εκτύλισσονται τα γεγονότα τους, σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα των ταινιών. 

Πρώτος πηγαίνει ο Daredevil και έπειτα ακολουθεί η Jessica Jones, ενώ τα γεγονότα των δύο σεζόν του Luke Cage λαμβάνουν χώρα μετά το Avengers: Age of Ultron και το "Ant-Man". Έπειτα τη σκυτάλη παίρνει ο Iron Fist και μετά γίνεται η ένωση των δυνάμεων των street-level ηρώων της Ν. Υόρκης στη μίνι σειρά "The Defenders", τα γεγονότα της οποίας διαδέχονται από το Captain America Civil War, Black Widow και το Black Panther. Τελευταίος στη χρονολογική σειρά είναι ο Punisher του Jon Bernthal, ο οποίος στο timeline του MCU είναι ανάμεσα στο Black Panther και το "Doctor Strange".

Δείτε τις σχετικές εικόνες: