Πέθανε ο ηθοποιός Adan Canto, γνωστός από τις σειρές “Designated Survivor“ και “Narcos“

Σε ηλικία 42 ετών
09 Ιανουαρίου 2024 23:10
Πέθανε ο ηθοποιός Adan Canto, γνωστός από τις σειρές “Designated Survivor“ και “Narcos“

Ο ηθοποιός Adan Canto έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών, ύστερα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και είχε διατηρήσει ιδιωτική όλον αυτόν τον καιρό, σύμφωνα και με το δημοσίευμα του Variety. 

Ήταν γνωστός για τους ρόλους τους στην σειρά "Designated Survivor" (Ο Επιζών της Επόμενης Ημέρας), πλάι στον Kiefer Sutherland, η οποία προβάλλεται και μέσω του Netflix. Είχε εμφανιστεί και στη σειρά "Narcos", επίσης του Netflix, ενώ τελευταία συμμετείχε σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά "The Cleaning Lady" των Fox/ Hulu.

Εκεί υποδυόταν τον γκάνγκστερ Αρμάν Μοράλες, ο οποίος στρατολογεί μια μητέρα στην εγκληματική του οργάνωση ως καθαρίστρια, επειδή ήταν μάρτυρας σε μια δολοφονία. Την εν λόγω μητέρα υποδύεται η Elodie Young (Elektra στη σειρά Daredevil). To "The Cleaning Lady" γύριζε τα επεισόδια της 3ης σεζόν του αυτόν τον καιρό με σκοπό να γίνει η πρεμιέρα στις 5 Μαρτίου και μέχρι τώρα, παραμένει άγνωστη η τύχη του χαρακτήρα του Canto. 

Ο Canto γεννήθηκε στη Ciudad Acuña της Coahuila του Μεξικού, μεγάλωσε στο Del Rio του Τέξας και ακολούθησε μια σύντομη καριέρα στη μουσική. Έγραψε τραγούδια για διάφορες μεξικανικές τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες και τελικά κατέληξε στο θέατρο σε μια διασκευή της ταινίας "All About My Mother" του Pedro Almodóvar. Ο πρώτος του τηλεοπτικός ρόλος ήταν στο "Estado de Gracia" το 2009.

Το ντεμπούτο του στην αμερικάνικη τηλεόραση έγινε με την αστυνομική σειρά θρίλερ "The Following" το 2013 πλάι στον Kevin Bacon, ενώ είχε ρόλους επίσης στις σειρές "Mixology", "Blood and Oil" και "Second Chance".

Ο πρώτος του κινηματογραφικός ρόλος ήταν ένα πέρασμα από το X-Men: Days of Future Past" το 2014 όπου έπαιξε τον μεταλλαγμένο Sunspot, ενώ συμμετείχε επίσης στα "Amanda and Jack Go Glamping", "2 Hearts", "Bruised", "The Devil Below" και "Agent Game".