Avatar The Last Airbender: Μάθαμε ποια γεγονότα του anime θα καλύψει η σειρά του Netflix

Νέες πληροφορίες από τον δημιουργό της σειράς, Albert Kim
19 Δεκεμβρίου 2023 23:32
Avatar The Last Airbender: Μάθαμε ποια γεγονότα του anime θα καλύψει η σειρά του Netflix

Πέρασαν 15 χρόνια από τότε που η σειρά κινουμένων σχεδίων Avatar: The Last Airbender έριξε αυλαία, ολοκληρώνοντας την ιστορία του Aang. Έκτοτε υπήρξαν αρκετά novels, βιντεοπαιχνίδια και η εξαιρετική sequel spinoff σειρά 'The Legend of Korra", αλλά τώρα το Netflix ετοιμάζει την live-action διασκευή του, αμέσως μετά το πολύ καλό μομέντουμ που έπιασε με την αντίστοιχη σειρά του One Piece

O showrunner και σεναριογράφος της νέας σειράς "Avatar: The Last Airbender" του Netflix, Albert Kim, παραχώρησε μια συνέντευξη στο Entertainment Weekly όπου αποκάλυψε αρκετές πληροφορίες. Τη σύγκρινε σαν το "ασιατικό Game of Thrones" και το "The Witcher", καθώς όπως αυτές είναι ριζωμένες στην δυτική folklore κουλτούρα, έτσι και το Avatar είναι στην ασιατική κουλτούρα.

Ανάμεσα σε αυτές ήταν και το ποια γεγονότα θα διασκευάσει σε "ζωντανή μορφή" από το anime. Ο Kim ανέφερε ότι η live action σειρά του Avatar: The Last Airbender θα μεταφέρει τα κύρια γεγονότα από τον πρώτο κύκλο του anime μέσα σε 8 επεισόδια της μίας ώρας για την 1η σεζόν του στο Netflix. 

Κάποια γεγονότα θα γίνουν "αυστηρή ένα προς ένα μεταφορά πιστή μεταφορά" ενώ κάποια άλλα θα αναμειχθούν. "Δεν ξεκινάμε τη σειρά όπως κάνουμε στην animated. Ήταν μια συνειδητή απόφαση πως δε θα είναι σαν εκείνη. Έπρεπε κάποεις φορές να ξεδιπλώσουμε ιστορίες και μετά να τις αναμείξουμε με φρέσκο τρόπο, ώστε να βγάζουν νόημα στη κανονική σειρά. Οπότε είμαι πολύ περίεργος να δω τι αντιδράσεις θα υπάρξουν σε αυτά." είπε ο Kim. 

Η επίσημη σύνοψη της σειράς αναφέρει τα εξής: 

Τα τέσσερα έθνη του κόσμου ζούσαν κάποτε αρμονικά, όταν ο Άβαταρ, κυρίαρχος των τεσσάρων στοιχείων, διατηρούσε την ειρήνη μεταξύ τους. Όλα όμως άλλαξαν όταν το έθνος της Φωτιάς εξαπέλυσε επίθεση και εξολόθρευσε τους Νομάδες του Αέρα, γεγονός που αποτέλεσε το πρώτο βήμα των μαχητών της φωτιάς για την κατάκτηση του κόσμου. Tο "Άβαταρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου" ακολουθεί έναν νεαρό Νομάδα του Αέρα, τον Άανγκ, καθώς ξυπνάει σε έναν κόσμο που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο. Μαζί με τους νέους του φίλους, Σόκα και Κατάρα, ξεκινά μια αποστολή γεμάτη δράση για να πάρει τη θέση που του αξίζει ως ο επόμενος ΑΒΑΤΑΡ.

Η live-action Avatar: The Last Airbender σειρά θα αφηγηθεί εκ νέου την ιστορία του Aang, του Avatar και τελευταίου επιζώντα των Νομάδων του Αέρα, ο οποίος πρέπει να μάθει να ελέγχει και τα άλλα τρία στοιχεία του νερού, της γης και της φωτιάς για να σταματήσει τον πόλεμο που διεξάγει το Έθνος της Φωτιάς. Στο πλευρό του σε αυτό το ταξίδι θα είναι η Katara και ο Sokka, δύο αδέλφια από τη Νότια Φυλή του Νερού. 

Στη σειρά του Netflix πρωταγωνιστούν οι Gordon Cormier ως Aang, Kiawentiio ως Katara, Ian Ousley ως Sokka και Dallas Liu ως Zuko.

Η live-action σειρά είναι υπό την επιμέλεια του Albert Kim, ο οποίος είναι επίσης showrunner και εκτελεστικός παραγωγός. Στο πλευρό του βρίσκονται οι εκτελεστικοί παραγωγοί Dan Lin, Lindsey Liberatore και Michael Goi. Οι αρχικοί δημιουργοί της σειράς κινουμένων σχεδίων, Michael Dante DiMartino και Bryan Konietzko, δεν συμμετέχουν στο project.

Το Avatar: The Last Airbender θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 22 Φεβρουαρίου του 2024.

Tags: