Apple TV+ και Paramount+: Η αναπάντεχη συμμαχία των streaming υπηρεσιών μάλλον είναι προ των πυλών

Τι αναφέρει έγκυρο δημοσίευμα της Wall Street Journal για τους δύο media κολοσσούς
05 Δεκεμβρίου 2023 00:45
Apple TV+ και Paramount+: Η αναπάντεχη συμμαχία των streaming υπηρεσιών μάλλον είναι προ των πυλών

Ο πόλεμος των streaming υπηρεσιών οξύνεται όσο η πίτα δυσκολεύει να χωρέσει παραπάνω "παίκτες" και τώρα φαίνεται να παίρνει μια αναπάντεχη τροπή. 

Σύμφωνα με άρθρο της έκγυρης Wall Street Journal, ενδέχεται να δούμε μια συμμαχία μεταξύ της Apple και της Paramount με σκοπό να κλέψουν τα σκήπτρα του Netflix από την κορυφή. Οι δύο πλατφόρμες των Apple TV+ και Paramount+ αναζητούν τρόπους για να ενώσουν τις δυνάμεις και τους καταλόγους τους, ούτως ώστε να δημιουργήσουν μία ισχυρότερη και φθηνότερη υπηρεσία, με απώτερο σκοπό να προσελκύσουν συνδορμητές από τον πρωτοπόρο της streaming αγοράς, μιας και το Netflix μετράει πάνω από 247 εκατομμύρια συνδρομητές (στοιχεία Οκτωβρίου 2023). 

Γίνεται λόγος πως τόσο η Apple όσο και η Paramount έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο να προσφέρουνε σε ένα ενιαίο πακέτο τις υπηρεσίες τους, φυσικά με έκπτωση, την ώρα που το Netflix έχει ανεβάσει δύο φορές μέσα σε μία χρονιά τις τιμές των συνδρομητικών του πακέτων, εν μέσω της οικονομικής ύφεσης που υφίσταται παγκοσμίως. 

Αυτή τη στιγμή το Paramount Plus δεν υποστηρίζεται επίσημα στην Ελλάδα, με την διαθεσιμότητά του να είναι σε μερικές χώρες της Ευρώπης και τη συνδρομή του να κοστίζει γύρω στα €7.99. Από την άλλη το Apple TV+ κοστίζει €9.99 το μήνα και είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα.