Το HBO κατηγορείται για χειραγώγηση κριτικών στα social media

Σοβαρές κατηγορίες από ρεπορτάζ - Τι απάντησε ο επικεφαλής προγράμματος του HBO
02 Νοεμβρίου 2023 13:50
Το HBO κατηγορείται για χειραγώγηση κριτικών στα social media

To ΗΒΟ έχει εμπλακεί τα τελευταία 24ωρα σε ένα σκάνδαλο χειραγώγησης της κοινής γνώμης και των reviews των σειρών του. Το ρεπορτάζ του Rolling Stone ήταν αυτό που έριξε φως στην υπόθεση η οποία έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς έχει κατατεθεί και σχετική αγωγή. 

Όλα ξεκίνησαν από την απόλυση του Sully Temori από το HBO, ο οποίος εργαζόταν ως ισχυρίζεται ότι υπήρξαν πολλές περιπτώσεις όπου ο Casey Bloys, διευθυντής προγράμματος του HBO μαζί με την VP προγραμμάτων, Kathleen McCaffrey χρησιμοποιούσαν έναν "μυστικό στρατό" από ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter για να διαφωνούν και να μαλώνουν με κριτικούς μεγάλων ειδικών μέσων του Χόλιγουντ, όπως το πασίγνωστο Deadline. Όλα  αυτά έγιναν την περίοδο μεταξύ ΙΟύνιος του 2020 και Απρίλιος του 2021.  

Ανάμεσα στις σειρές τις οποίες αυτός ο μυστικός στρατός fake λογαριασμών υπερασπιζόταν με κάθε τρόπο και πρακτικά σαμποτάρανε τις κριτικές των μέσων ήταν το "The Nevers" του Joss Whedon, το "Run" της Vicky Jones, το "Perry Mason" αλλά και το "The Idol" σε παραγωγή και σκηνοθεσία The Weeknd και Sam Levinson (Euphoria).

Μάλιστα στο στόχαστρό τους είχαν βάλει και συγκεκριμένους γνωστούς κριτικούς όπως τους  James Poniewozik και Mike Hale των New York Times, Alan Sepinwall του Rolling Stone και την Kathryn VanArendonk του Vulture. Στην αγωγή του ο Temori αναφέρεται στο γεγονός ότι του ζητήθηκε να κάνει πράγματα που δεν ήταν αρμόδιος, όπως τα περιβόητα βιτριολικά tweets και σχόλια κάτω από αυτά τα reviews.

"Υπάρχει τρόπος να δημιουργήσουμε έναν εικονικό λογαριασμό που δεν μπορεί να ιχνηλατηθεί προς εμάς για να κάνουμε τις διαταγές του", έγραψε η McCaffrey σύμφωνα με το Rolling Stone, η οποία πρόσθεσε ότι ο Bloys "μου έστελνε πάντα μηνύματα ζητώντας μου να βρω φίλους για να απαντήσουν".

Η απάντηση του HBO 

Στην απάντησή του HBO μέσω εκπροσώπου δε θέλησε να σχολιάσει ούτε και να διαψεύσει παράλληλα τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Temori. "Το HBO σκοπεύει να υπερασπιστεί σθεναρά τους ισχυρισμούς του κ. Temori", δήλωσε εκπρόσωπος. "Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε επιλεγμένες ανταλλαγές μεταξύ προγραμματιστών και παραπλανητικών tweets".

Tags: