Υπήρχε εναλλακτικό φινάλε για το Breaking Bad και τώρα μάθαμε τι θα γινόταν!

Όλα όσα αποκάλυψαν δύο σεναριογράφοι της σειράς
06 Οκτωβρίου 2023 14:23
Υπήρχε εναλλακτικό φινάλε για το Breaking Bad και τώρα μάθαμε τι θα γινόταν!

Πρόσφατα, το τελευταίο επεισόδιο του Breaking Bad γιόρτασε τα 10 χρόνια από την ημέρα που προβλήθηκε. To "Felina" όπως ονομαζόταν και ήταν αναγραμματισμός της λέξης "finale" έγραψε ιστορία ως ένα από τα αρτιότερα τέλη σε τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών, βάζοντας μια οριστική τελεία στη δράση του Heisenberg του Bryan Cranston. 

Το φινάλε όμως άφησε άλυτη την υπόθεση του Jesse Pinkman -που τον υποδύθηκε ο Aaron Paul- και της τύχης του, μιας και απέδρασε από την συμμορία ναζιστών που τον κρατούσαν όμηρο. Μερικά χρόνια μετά η ιστορία του θα συνεχιζόταν στην "τηλεταινία" του Netflix με τίτλο El Camino: A Breaking Bad Movie, ωστόσο πολλά χρόνια πριν η σεναριογραφική ομάδα του Breaking Bad είχε οραματιστεί ένα διαφορετικό φινάλε

Αυτό το εναλλακτικό τέλος του Breaking Bad αποκαλύφθηκε σε μια πρόσφατη συνέντευξη των σεναριογράφων Thomas Schnauz και George Mastras. Μιλώντας στο Slashfilm αναφέρθηκαν στο διαφορετικό πλάνο που είχε καταστρωθεί για το πώς θα έκλεινε η αφηγηματική αψίδα του Jesse στην 5η σεζόν του Breaking Bad. 

Το κομβικό σημείο αυτού του εναλλακτικού φινάλε, που ποτέ δεν είδαμε, ήταν στο 5ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν με τίτλο "Dead Freight" εκεί όπου στη ληστεία του τρένου, ο Todd του Jesse Plemons σκοτώνει τον Drew Sharp. Αυτές είναι οι απαντήσεις που έδωσαν για το εναλλακτικό τέλος του Breaking Bad στο οποίο θα βλέπαμε τον Jesse να κληρονομεί την αυτοκρατορία του "Heisenberg"

Τα όσα δήλωσε ο Schnauz: "Όταν γράφουμε, κάνουμε συχνά διαγράμματα ροής. Και λέμε, 'Τι θα γινόταν αν συνέβαινε αυτό; "Τι θα γίνει αν συμβεί αυτό; Και ένα από τα λογικά πράγματα είναι ότι ο Τζέσι ασχολείται με τη μεθαμφεταμίνη και είναι περήφανος γι' αυτό που κάνει και είναι καλός σ' αυτό, και βγάζει πολλά λεφτά. Και έτσι το λογικό θα ήταν ότι ο Jesse θα συνέχιζε και ο Walt θα αρρώσταινε πολύ για να συνεχίσει ή θα απομακρυνόταν και θα άφηνε τον Jesse να αναλάβει την επιχείρηση.

"Ο Γουόλτ, σε αντίθεση με τον Τζέσι, μπορεί να διαχωρίσει τα πράγματα. Έχουν κάνει τόσα πολλά τρομερά πράγματα... Τόσα πολλά πράγματα που τον έχουν καταπιέσει που προσπαθεί να πείσει τον Τζέσι ότι όντως, ήταν ένα τρομερό, τρομερό πράγμα, αλλά πρέπει να είσαι δυνατός και να προχωρήσεις και να έρθεις μαζί μου στο επιτυχημένο ταξίδι που κάνουμε, γιατί ο Μάικ φεύγει, οπότε ο Γουόλτ δεν θέλει να μείνει μόνος του".

Mastras: "Ο θάνατος του Drew Sharp πραγματικά εξελίχθηκε σε καταλύτη για το φινάλε, στρέφοντας τον Jesse εναντίον του Walt. Και αυτό μας έδωσε αυτό το εργαλείο, νομίζω εν αγνοία μας τότε, για να έχουμε πραγματικά αυτή την κεντρική σύγκρουση μεταξύ των δύο χαρακτήρων που οδήγησε στο γενικότερο αποτέλεσμα".

Tags: