Η καλύτερη animated σειρά Batman όλων των εποχών έρχεται σύντομα στο Netflix

Το “Batman: The Animated Series“ έγραψε ιστορία και θα μπορείτε να το ξαναδείτε
11 Σεπτεμβρίου 2023 23:05
Η καλύτερη animated σειρά Batman όλων των εποχών έρχεται σύντομα στο Netflix

Ένα όμορφο δώρο σε κάθε φαν του Μπάτμαν θα κάνει το Netflix σε μερικές εβδομάδες, καθώς θα προστεθεί στον ελληνικό κατάλογο η -κατά γενική ομολογία- καλύτερη animated σειρά του Σκοτεινού Ιππότη που υπήρξε ποτέ. 

Αν ακόμη δεν το μαντέψατε, αναφερόμαστε φυσικά στο Batman: The Animated Series του 1992, το οποίο έμελλε να αφήσει ιστορία στον χώρο των κινουμένων σχεδίων γενικότερα αλλά και για την DC. Η σειρά σύμφωνα με την καταχώρηση στην εφαρμογή του Netflix θα γίνει διαθέσιμη τη 1η Οκτωβρίου

Την δημιουργία της σειράς υπογράφουν οι Bruce Timm, Paul Dini και Eric Radomski, έχοντας εμπνευστεί αρκετά από τις live-action ταινίες του Tim Burton που είχαν κυκλοφορήσει τότε, δηλαδή τα "Batman" (1989) και "Batman Returns" (1992). Βραβεύτηκε επίσης πολλές φορές από τα Emmy, αποσπώντας μάλιστα και το βραβείο καλύτερου προγράμματος κινουμένων σχεδίων. 

Πέραν του gothic, νουάρ και art deco εικαστικό του Batman: The Animated Series, στη σειρά δάνεισαν τη φωνή τους οι πιο εμβληματικοί ηθοποιοί που καθόρισαν μετέπειτα τους χαρακτήρες. Αρκεί να αναφέρουμε τον Mark Hamill ως Joker, τον μακαρίτη Kevin Conroy ως Batman και την Arleen Sorkin ως Harley Quinn -που επίσης πρόσφατα απεβίωσε. 

Ήταν επίσης η πρώτη σειρά κινουμένων σχεδίων ενός ευρύτερου DC Animated Universe που είχε ξεκινήσει και ακολούθησαν πολλές άλλες σειρές, κόμικ και βιντεοπαιχνίδια που ήταν συνδεδεμένα με αυτή, όπως την κινηματογραφική animated ταινία, "Batman: Mask of the Phantasm". 

Συνολικά, η σειρά αποτελείται από 3 σεζόν με 109 επεισόδια στο σύνολό της. 

Tags: