Πρόωρο τέλος για τη σειρά “The Idol“ με τους Lilly Rose Depp και “The Weeknd“

Δε θα συνεχιστεί για 2η σεζόν η σειρά του δημιουργού του Euphoria, Sam Levinson
29 Αυγούστου 2023 18:23
Πρόωρο τέλος για τη σειρά “The Idol“ με τους Lilly Rose Depp και “The Weeknd“

Πρόωρο τέλος για την πολυδιαφημισμένη σειρά "The Idol" του HBO που υπέγραψαν οι Abel "The Weeknd" Tesfaye και Sam Levinson, δημιουργός του πολυβραβευμένου "Euphoria". Το HBO ανακοίνωσε ότι δεν προχωράει στην ανανέωση του The Idol για 2η σεζόν και έτσι δε θα συνεχίσει πέραν της σύντομης 1ης σεζόν του.

Εκπρόσωπος του HBO δήλωσε τα εξής για αυτή την απόφαση: "Το 'The Idol' ήταν ένα από τα πιο προκλητικά πρωτότυπα προγράμματα του HBO και είμαστε ικανοποιημένοι από την ισχυρή ανταπόκριση του κοινού. Μετά από πολλή σκέψη και προβληματισμό, το HBO, καθώς και οι δημιουργοί και οι παραγωγοί αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στη δημιουργία μιας δεύτερης σεζόν. Είμαστε ευγνώμονες στους δημιουργούς, το καστ και το συνεργείο για την απίστευτη δουλειά τους".

Στη σειρά που σκηνοθέτησε ο Sam Levinson πρωταγωνίστησε ο πασίγνωστος καλλιτέχνης "The Weeknd" έχοντας στο πλάι του την Lily Rose-Depp, κόρη του γνωστού ηθοποιού Johnny Depp. Πολύ γρήγορα όμως, μετά την προβολή των πρώτων επεισοδίων, το hype μετατράπηκε σε online θυμό για τη σειρά, με σωρεία αρνητικών σχολίων στο τότε Twitter (πλέον Χ) για τις υπερβολικές σεξουαλικές σκηνές και την απεικόνιση διαφόρων χαρακτήρων και σεναρίων εντός της σειράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 1η σεζόν του ολοκληρώθηκε ύστερα από πέντε επεισόδια έναντι 6 τα οποία αρχικά είχαν προγραμματιστεί. Ακόμη, ούτε η αποδοχή των κριτικών ήταν τέτοια για να δικαιολογήσει τη συνέχεια της, καθώς πλέον στο Rotten Tomatoes μετράει 19% κατά μέσο όρο στο σκορ των κριτικών και 41% στο κοινό. 

Η σύνοψη της πλοκής έχει ως εξής: «Αφού ένας νευρικός κλονισμός εκτροχίασε την τελευταία περιοδεία της Jocelyn (Λίλι Ρόουζ Ντεπ), είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει ως η μεγαλύτερη και πιο σέξι ποπ σταρ της Αμερικής. Τα πάθη της αναζωπυρώνονται από τον Tedros (Abel "The Weeknd" Tesfaye), έναν ιμπρεσάριο νυχτερινών κέντρων με βρώμικο παρελθόν. Η ρομαντική της αφύπνιση θα την οδηγήσει σε νέα ένδοξα ύψη ή στα πιο βαθιά και σκοτεινά βάθη της ψυχής της;».

Στη σειρά παίζουν επίσης οι: Debby Ryan, Troye Sivan, Steve Zissis, Melanie Liburd, Tunde Adebimpe, Elizabeth Berkley Lauren, Nico Hiraga, Anne Heche, Rachel Sennot, Hari Nef και η Jennie, ιδρύτρια του γκρουπ, Blackpink.