Η αλλαγή ονόματος του HBO Max έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα χάνοντας εκατομμύρια συνδρομητές

Το επαναλανσάρισμα της υπηρεσίας σε “Max“ ξεκίνησε με το αριστερό
04 Αυγούστου 2023 14:48
Η αλλαγή ονόματος του HBO Max έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα χάνοντας εκατομμύρια συνδρομητές

Το επαναλανσάρισμα του HBO Max στην εμπορική ονομασία "Max" έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα για την streaming υπηρεσία της Warner Bros. Discovery όπως ανακοινώθηκε από τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα για το πρόσφατο οικονομικό τρίμηνο. 

Χαρακτηριστικά η Warner Bros. Discovery γνωστοποίησε πως έχασε περί τους 1.8 εκατομμύρια συνδρομητές μετά τον λανσάρισμα του Max, αν και όπως αναφέρει, οι απώλειες αυτές δεν ευθύνονται μόνο από την εν λόγω streaming υπηρεσία. 

Έτσι από τους 97.6 εκατομμύρια συνδρομητές που είχε αναφέρει στο πρώτο τρίμηνο του έτους, τώρα η WB Discovery μετράει περί τους 95.8 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλον τον κόσμο, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς τα πίσω. Κατά τη διάρκεια του meeting των μετόχων, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Gunnar Wiedenfels, απέδωσε την πτωτική τάση στην "αλληλεπικαλυπτόμενη βάση συνδρομητών μεταξύ Max και Discovery Plus", καθώς και στην "αναμενόμενη απομάκρυνση συνδρομητών" μετά το τέλος της πρώτης σεζόν του "The Last of Us" και το φινάλε της σειράς "Succession".

Όσο κι αν η ηγεσία της Warner Bros. υπό τον David Zaslav δε θέλει να παραδεχτεί ότι το relaunch του HBO Max δεν ήταν η καλύτερη δυνατή κίνηση, επιμένει ότι "όλα πάνε καλά" και πως το καράβι θα γυρίσει πορεία.
Ο διευθύνων σύμβουλος David Zaslav είχε κάτι παρόμοιο να πει, σημειώνοντας ότι "ενώ παρατηρήσαμε κάποια αναμενόμενη διακοπή συνδρομητών, είχαμε χαμηλότερη από την αναμενόμενη απομάκρυνση καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Η διαδικασία αυτή ζητούσε μάλιστα από τους συνδρομητές του HBO Max να κατεβάσουν τη νέα εφαρμογή Max στις συσκευές τους προκειμένου να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

Ο Zaslav πρόσθεσε ότι η Warner Bros. Discovery σκοπεύει να διαθέσει το Max διεθνώς μέσα στον "επόμενο χρόνο", άλλωστε με τις τόσες αλλαγές στο στρατόπεδο της Warner, ακόμη να λανσαριστεί επίσημα η streaming υπηρεσία της στη χώρα μας. Την ίδια ώρα που Disney Plus, Amazon Prime Video και Netflix φυσικά έχουν διεισδύσει στην ελληνική αγορά.  Είπε επίσης ότι το Max "έχει πλέον τη δυνατότητα να παρέχει ζωντανά προγράμματα" και ότι η εταιρεία θα έχει σύντομα περισσότερα να μοιραστεί.

Αν και της κόστισε στον αριθμό συνδρομητών τα έσοδα δεν επηρεάστηκαν τόσο. Τα συνολικά έσοδα από τις streaming υπηρεσίες σημείωσαν άνοδο της τάξης του 13% φτάνοντας τα $2.73 δις για αυτό το τρίμηνο.