Υβόννη Μεταξάκη: Έφυγε από τη ζωή η φωνή της “Στρουμφίτας“ και άλλων παιδικών ηρώων

Ήταν επίσης δημιουργός της σειράς 'Της Αγάπης Μαχαιριά'
11 Ιουλίου 2023 18:25
Υβόννη Μεταξάκη: Έφυγε από τη ζωή η φωνή της “Στρουμφίτας“ και άλλων παιδικών ηρώων

Η ηθοποιός, σεναριογράφος και voice actor των παιδικών χρόνων εκατομμυρίων Ελλήνων, Υβόννη Μεταξάκη, άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα Τρίτη 11 Ιουλίου.

Τα αίτια του θανάτου της αλλά και η ηλικία της δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Την είδηση έφερε στο φως ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέροντας ότι ο καλλιτεχνικός χώρος θρηνεί άλλη μια σημαντική απώλεια, καθώς είχαν συνεργαστεί πολλές φορές μαζί στο παρελθόν. 

Ανάμεσα στις σημαντικότερες δουλειές της Υβόννης Μεταξάκη ήταν να χαρίσει τη φωνή της στην "Στρουμφίτα" από την παιδική σειρά "Τα Στρουμφάκια", στον "Toad" από τη σειρά κινουμένων σχεδίων του Σούπερ Μάριο, τον Μόγλη στο "Βιβλίο της Ζούγκλας", στον Tales από τη σειρά "Οι Περιπέτειες του Sonic του Σκαντζόχοιρου" και στο Ρόμποτεκ (Robotech). Ακόμη συμμετείχε στην μεταγλώττιση της θρυλικής σειράς "Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι", στη "Χάιντι", στην "Μάγια η Μέλισσα" και στην "Κάντυ Κάντυ". 

Στην ελληνική τηλεόραση υπέγραψε το σενάριο και τη δημιουργία της σειράς "Της Αγάπης Μαχαιριά" του ΑΝΤ1, η οποία είχε σαρώσει στα νούμερα τηλεθέασης. Η τελευταία της επιτυχημένη εμφάνιση ήταν στη σειρά "Χωρίς Όρια" του ΑΝΤ1 το 2011. 

"Ένα δυσάρεστο νέο και πάλι για τον καλλιτεχνικό μας χώρο… Έφυγε από κοντά μας μια σημαντική ηθοποιός που διέπρεψε και ως σεναριογράφος πολλών σειρών… Η δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας “Της αγάπης μαχαιριά”, η ευγενική και χαμογελαστή Υβόννη Μεταξάκη ταξίδεψε στο φως… Την γνώρισα στις πρώτες μου μεταγλωττίσεις (αφού ήταν και μία από τις πιο αγαπητές φωνές των κινουμένων σχεδίων) στο “Μικρό σπίτι στο λιβάδι” κι ήταν πάντα δίπλα σε μας τους νεότερους… Ενεργός ηθοποιός στο Θέατρο και σε πολλές σειρές στην τηλεόραση… Τελευταία της επιτυχημένη εμφάνιση στην σειρά “Χωρίς όρια”… Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Υβοννη", έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ακολουθεί ένα βίντεο με μερικές από τις σημαντικότερες και πιο γνωστές μεταγλωττίσεις στην καριέρα της.