Το One Piece του Netflix έχει τεράστιο budget όπως το Game of Thrones – Το κόστος των επεισοδίων του

Τεράστια η παραγωγή του
25 Ιουνίου 2023 10:12
Το One Piece του Netflix έχει τεράστιο budget όπως το Game of Thrones – Το κόστος των επεισοδίων του

Η live-action εκδοχή του One Piece πρόκειται να παίξει στο Netflix αυτόν τον Αύγουστο και όπως μαθαίνουμε τώρα, πρόκειται για μία από τις ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία της streaming υπηρεσίας. Φαίνεται ότι το Netflix δεν έκοψε από το budget του και τα έδωσε όλα για να φέρει στη μικρή οθόνη ένα από τα πιο αγαπητά και θρυλικά manga.

Όπως μεταφέρει το CBR, το One Piece του Netflix έχει τεράστιο budget ανά επεισόδιο, που ξεπερνάει μέχρι και το Game of Thrones. Σύμφωνα με το Daily Dose of Anime, το κάθε επεισόδιο της live-action εκδοχής του επιτυχημένου manga κοστίζει περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια για την υπηρεσία, και αυτό την καθιστά από τις πιο ακριβές -αν όχι την πιο ακριβή- παραγωγές που έχει δημιουργήσει ποτέ το Netflix.

Συγκριτικά, το Game of Thrones του HBO κοστολογείται περίπου 15 εκατομμύρια ανά επεισόδιο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το The Mandalorian του Disney Plus. Σύμφωνα με μία δημοσίευση που έγινε viral στο Twitter, ολόκληρη η παραγωγή του One Piece κόστισε περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, καλό θα ήταν να λάβετε όλα τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη, καθώς δεν έχει αποκαλυφθεί επίσημα από το Netflix το budget που έδωσε για το One Piece. Παρ’ όλα αυτά, κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει, καθώς ο Richard Bridgland, ένας designer της παραγωγής, είχε δηλώσει τον Μάιο του 2022, ότι το One Piece κοστίζει περίπου όσο μία ταινία της Marvel. Η πιο ακριβή ταινία της Marvel ήταν το Avengers: Endgame, το οποίο της στοίχησε 356 εκ, ενώ οι περισσότερες ταινίες της κυμαίνονται περίπου 150 μέχρι και 250 εκατομμύρια.

Η σειρά των οκτώ επεισοδίων, που βασίζεται στο έργο του θρυλικού Eiichiro Oda, ακολουθεί τον Luffy, έναν νεαρό που ονειρεύεται να γίνει ο βασιλιάς των πειρατών. Για να πετύχει τον στόχο του, ξεκινά να βρει τον θρυλικό θησαυρό, γνωστό ως One Piece, που είναι κρυμμένος κάπου στον απέραντο ωκεανό. Ωστόσο θα χρειαστεί και τη βοήθεια ενός πληρώματος. Μεταξύ άλλων των Roronoa Zoro, Nami, Usopp και Sanji. Η 1η σεζόν θα καλύψει το East Blue Arc του manga.

Οι πρωταγωνιστές του One Piece είναι οι Iñaki Godoy ως Monkey D. Luffy, Mackenyu Arata ως Roronoa Zoro, Emily Rudd ως Nami, Jacob Romero Gibson ως Usopp, Taz Skylar ως Sanji, Peter Gadiot ως Shanks, Morgan Davies ως Koby, Ilia Isorelýs Paulino ως Alvida, Aidan Scott ως Helmeppo, Langley Kirkwood ως Captain Morgan, Jeff Ward ως Buggy, Celeste Loots ως Kaya, Alexander Maniatis ως Klahadore, Craig Fairbrass ως Chef Zeff, Steven Ward ως Dracule Mihawk, McKinley Belcher III ως Arlong, Chioma Umeala ως Nojiko, Vincent Regan ως Garp, Bianca Oosthuizen ως Sham, Chanté Grainger ως Banchina και Grant Ross ως Genzo.

Το One Piece θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 31 Αυγούστου.