Η Κλεοπάτρα του Netflix κατακεραυνώθηκε από τους πάντες - Ρεκόρ αρνητικής βαθμολογίας

Τέτοιο σκορ στο Rotten Tomatoes δεν ξανάγινε
14 Μαΐου 2023 12:36
Η Κλεοπάτρα του Netflix κατακεραυνώθηκε από τους πάντες - Ρεκόρ αρνητικής βαθμολογίας

Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ γράφει η σειρά-ντοκιμαντέρ Queen Cleopatra μόλις μερικές μέρες μετά την πρεμιέρα της στο Netflix, που έγινε στις 10 Μαίου. Πρόκειται για τη σειρά η οποία εστιάζει στην εμβληματική φιγούρα της Βασίλισσας Κλεοπάτρας της Αιγύπτου και έχει ξεσηκώσει σφοδρότατες αντιδράσεις τόσο από μια μερίδα του κοινού όσο και από την ίδια τη κυβέρνηση της Αιγύπτου. 

"Μήλον της Έριδος" στην υπόθεση είναι η απεικόνιση της Κλεοπάτρας από μια μαύρη ηθοποιό, την Adele James, κάτι που μια μερίδα κοινού αλλά και η Αιγυπτιακή κυβέρνηση δηλώνει ότι αποτελεί ιστορική ανακρίβεια. Πριν από μερικές εβδομάδες το Υπουργείου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου είχε απαντήσει ευθέως προς το Netflix για την απεικόνισή της, λέγοντας, μεταξύ άλλων στη μακροσκελή του ανακοίνωση, ότι "η Κλεοπάτρα είχε λευκό δέρμα και ελληνιστικά χαρακτηριστικά. Τα ανάγλυφα και τα αγάλματα της βασίλισσας Κλεοπάτρας είναι η καλύτερη απόδειξη.

Μετά την προβολή της, οι θεατές αλλά και οι κριτικοί του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ του Netflix, έσπευσαν να βαθμολογήσουν στο Rotten Tomatoes, όπου το κατακεραύνωσαν ολοκληρωτικά. Δε γνωρίζουμε αν ποτέ μια σειρά παραγωγής Netflix έχει βαθμολογηθεί τόσο χαμηλά, αλλά πρέπει να αναφέρουμε ότι άγγιξε πρακτικά τον πάτο με μόλις 1% σκορ κοινού και 13% σκορ κριτικών

Επειδή όμως τα σκορ αυτά -και δη του κοινού- είναι αρκετά μεταβλητά, αυτή τη στιγμή το "audience score" με πάνω από 1.000 βαθμολογήσεις βρίσκεται στο 2%. 

Η Jada Pinkett Smith από την πλευρά της είχε δηλώσει τα εξής ως δημιουργός της σειράς:

Δεν βλέπουμε και δεν ακούμε συχνά ιστορίες για μαύρες βασίλισσες, και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα, καθώς και για την κόρη μου. Είναι σημαντικό και για την κοινότητά μου, για να είναι δηλαδή σε θέση να γνωρίζει αυτές τις ιστορίες, γιατί υπάρχουν πάρα πολλές!

Η σύνοψη του Queen Cleopatra αναφέρει: 

Από την εκτελεστική παραγωγό Jada Pinkett Smith έρχεται μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που εξερευνά τις ζωές επιφανών και εμβληματικών βασιλισσών της Αφρικής. Αυτή η σεζόν θα παρουσιάσει την Κλεοπάτρα, την πιο διάσημη, ισχυρή και παρεξηγημένη γυναίκα στον κόσμο - μια τολμηρή βασίλισσα της οποίας η ομορφιά και οι έρωτες έφτασαν να επισκιάσουν το πραγματικό της πλεονέκτημα: τη διάνοιά της. Η κληρονομιά της Κλεοπάτρας υπήρξε αντικείμενο πολλών ακαδημαϊκών συζητήσεων, οι οποίες συχνά αγνοήθηκαν από το Hollywood. Τώρα η σειρά μας επανεκτιμά αυτό το συναρπαστικό μέρος της ιστορίας της.

Η σειρά αποτελείται από 4 επεισόδια των 45 λεπτών έκαστο, με παραγωγό και αφηγήτρια την Jada Pinkett Smith, σύζυγο του ηθοποιού Will Smith.