Αυτή είναι η Κλεοπάτρα του Netflix – Δείτε το επίσημο trailer της σειράς ντοκιμαντέρ

Με την Jada Pinkett Smith να είναι η executive producer
15 Απριλίου 2023 19:10
Αυτή είναι η Κλεοπάτρα του Netflix – Δείτε το επίσημο trailer της σειράς ντοκιμαντέρ

Μετά το τηλεοπτικό σόου ‘African Queens: Njinga’, η παραγωγός Jada Pinkett Smith (σύζυγος του Will Smith) συνεχίζει τη σειρά ντοκιμαντέρ της στο Netflix, εστιάζοντας αυτή τη φορά στην Κλεοπάτρα.

Συγκεκριμένα, στις 10 Μαΐου του 2023 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το Queen Cleopatra, το οποίο θα απαρτίζεται από 4 επεισόδια των 45 λεπτών. Πέρα από παραγωγός, η Pinkett Smith αναλαμβάνει και την αφήγηση στο ντοκιμαντέρ.

Η επίσημη περιγραφή της σειράς επισημαίνει:

Από την εκτελεστική παραγωγό Jada Pinkett Smith έρχεται μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που εξερευνά τις ζωές επιφανών και εμβληματικών βασιλισσών της Αφρικής. Αυτή η σεζόν θα παρουσιάσει την Κλεοπάτρα, την πιο διάσημη, ισχυρή και παρεξηγημένη γυναίκα στον κόσμο - μια τολμηρή βασίλισσα της οποίας η ομορφιά και οι έρωτες έφτασαν να επισκιάσουν το πραγματικό της πλεονέκτημα: τη διάνοιά της. Η κληρονομιά της Κλεοπάτρας υπήρξε αντικείμενο πολλών ακαδημαϊκών συζητήσεων, οι οποίες συχνά αγνοήθηκαν από το Hollywood. Τώρα η σειρά μας επανεκτιμά αυτό το συναρπαστικό μέρος της ιστορίας της.

Από την πλευρά της, η Pinkett Smith δήλωσε:

Δεν βλέπουμε και δεν ακούμε συχνά ιστορίες για μαύρες βασίλισσες, και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα, καθώς και για την κόρη μου. Είναι σημαντικό και για την κοινότητά μου, για να είναι δηλαδή σε θέση να γνωρίζει αυτές τις ιστορίες, γιατί υπάρχουν πάρα πολλές!

Ακολουθεί το trailer του Queen Cleopatra του Netflix:

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένη με την ιστορία, η Wikipedia αναφέρει:

Η Κλεοπάτρα ήταν αρχαία Ελληνίδα βασίλισσα και η τελευταία ενεργή βασίλισσα της πτολεμαϊκής Αιγύπτου. Μετά τη βασιλεία της, η Αίγυπτος έγινε επαρχία της νεοϊδρυθείσας τότε Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Η Κλεοπάτρα ήταν αρχαία Ελληνίδα και όχι Αιγύπτια όπως πολλοί νομίζουν, όμως ένιωθε και Αιγύπτια. Ήταν μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, μίας ελληνικής οικογένειας, μακεδονικής καταγωγής που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την Ελληνιστική περίοδο.

Ο γιος της Πτολεμαίος ΙΕ΄ Καισαρίων βασίλεψε μόνο κατ' όνομα, προτού εκτελεστεί. Η βασιλεία της Κλεοπάτρας Ζ΄ σηματοδοτεί το τέλος της ελληνιστικής και την αρχή της ρωμαϊκής περιόδου στην ανατολική Μεσόγειο.

Παρόλο που ήταν ικανή και δαιμόνια μονάρχης, έμεινε διάσημη, κυρίως γιατί κατόρθωσε να γοητεύσει δύο από τους ισχυρότερους άνδρες της εποχής της, τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο, αλλά και για την ομορφιά και το τραγικό της τέλος. Χάρη στην φιλοδοξία και την προσωπική της γοητεία επηρέασε καθοριστικά τη ρωμαϊκή πολιτική σε μια αποφασιστική περίοδο και κατέληξε να αντιπροσωπεύει, όσο καμιά άλλη γυναίκα στην αρχαιότητα, το πρότυπο της μοιραίας γυναίκας.