Star Wars: The Acolyte - Η High Republic σειρά του Disney Plus με τις ανατρεπτικές επιρροές

Όλα όσα μάθαμε για την prequel Star Wars σειρά από το φετινό Celebration
07 Απριλίου 2023 21:02
Star Wars: The Acolyte - Η High Republic σειρά του Disney Plus με τις ανατρεπτικές επιρροές

Εν μέσω του Star Wars Celebration 2023 μάθαμε αρκετές νέες πληροφορίες για το Star Wars: The Acolyte, την επερχόμενη prequel σειρά του σύμπαντος, η οποία έγινε γνωστή ότι θα κυκλοφορήσει το 2024 στο Disney Plus. Θα είναι η πρώτη φορά που μια σειρά θα μας μεταφέρει στα χρονικά του "High Republic" και θα εξιστορήσει το πώς οι Sith εισχώρησαν στο τότε Jedi Order και οδήγησαν στην άνοδο του Palpatine. 

Πρωταγωνιστές της σειράς θα είναι ο Lee Jung-jae του "Squid Game" σε ρόλο Jedi και η Amandla Stenberg του "The Eddy" και 'The Hate U Give", με την showrunner και σεναριογράφο της σειράς, Leslie Hedland (Russian Doll) να την περιγράφει με το παράξενο πάντρεμα των "Kill Bill" και "Frozen".

Αυτή τη στιγμή το The Acolyte βρίσκεται στο post-production αλλά η παραγωγή κατάφερε να δείξει ένα πρώτο teaser trailer κεκλεισμένων των θυρών από το οποίο ναι μεν έχουν διαρρεύσει αρκετά πλάνα και εικόνες του. Ωστόσο, από την περιγραφή του teaser που μπορούμε να μεταφέρουμε λέγεται ότι ξεκινάει με τον Jedi του Lee Jung-jae να διδάσκει σε μερικούς μικρούς Jedi τους τρόπους της Δύναμης. Μετά το teaser περνάει στους χαρακτήρες των Stenberg και Carrie Anne Moss, όπου και οι δύο φοράνε ρόμπες και μανδύες που φέρνουν σε Sith και Jedi. 

Οι δυο τους παλεύουν αλλά δεν ανάβουν ποτέ τα lightsabers καθώς η μάχη γίνεται εξ επαφής μέσω πολεμικών τεχνών και της δύναμης, θυμίζοντας κάτι από "The Matrix" και "Crouching Tiger, Hidden Dragon". Έπειτα εμφανίζεται η χαρακτήρας (μάλλον Sith) της Dafne Keen (Logan) που φαίνεται να κυνηγά Jedi. Υπάρχει μια σκηνή που δείχνει έναν Neimoidian, θέλοντας να υπαινιχθεί πως οι Sith εισχώρησαν στη Trade Federation. 

Η τελική σκηνή είναι αυτή που κλέβει την παράσταση και δείχνει μια ντουζίνα από Jedi με πράσινα, μπλε και κίτρινα lightsabers να ατενίζουν και να ακούγεται ένας αφηγητής να λέει "Δεν αφορά το καλό ή το κακό. Αυτό αφορά την δύναμη και ποιος επιτρέπεται να τη χρησιμοποιεί" -σε ελεύθερη μετάφραση. 

Να αναφέρουμε ότι πέραν των Jung-Jae και Stenberg το cast απαρτίζεται από τους Dafne Keen των "Logan" και "His Dark Materials", Manny Jacinto (“Nine Perfect Strangers”), Jodie Turner-Smith (“Queen & Slim”), Rebecca Henderson (“Inventing Anna”), Charlie Barnett (“Russian Doll”) και Dean-Charles Chapman (“1917”). Στο Star Wars Celebration ανακοινώθηκε η προσθήκη του Joonas Suotamo -του Chewbacca της sequel τριλογίας- που εδώ θα υποδυθεί έναν Wookie Jedi. 

Το "The Acolyte" θα κάνει πρεμιέρα εντός του 2024 αποκλειστικά στο Disney Plus.