MH370: Το αεροπλάνο που εξαφανίστηκε κάνει θραύση στο Netflix

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μίνι σειρά των 3 επεισοδίων
24 Μαρτίου 2023 15:13
MH370: Το αεροπλάνο που εξαφανίστηκε κάνει θραύση στο Netflix

Το MH370: The Plane That Disappeared (MH370: Το Αεροπλάνο που Εξαφανίστηκε) έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις αρχές του Μαρτίου και για αρκετές ημέρες βρισκόταν μέσα στο Top 10 της υπηρεσίας. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ-σειρά που απαρτίζεται από τρία 90λεπτα επεισόδια και θέλει να ρίξει φως σε μια υπόθεση που έχει στοιχειώσει την Malaysia Airlines.

Η σύνοψη της σειράς αναφέρει: Το 2014 ένα αεροπλάνο με 239 επιβάτες εξαφανίζεται από όλα τα ραντάρ. Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ εμβαθύνει σε ένα από τα μεγαλύτερη σύγχρονα μυστήρια: την πτήση MH370.

Η υπόθεση αυτή θέλει τον αεροπλάνο να χάνεται από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του και κάνεις δε ξέρει τι συνέβη. Έχουν περάσει χρόνια, αλλά αυτό το ανησυχητικό άλυτο μυστήριο συγκεντρώνει μερικά μέλη από τις οικογένειες των επιβατών, δημοσιογράφους και ερευνητές να ψάχνουν απαντήσεις.

Η σύνοψη των τριών επεισοδίων:

Ο Πιλότος: Η πτήση MH370 της Malaysia Airlines, με προορισμένο το Πεκίνο, εξαφανίζεται από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή της. Οι πρώτες υποψίες πέφτουν στον πιλότο.

Η αεροπειρατεία: Μια δεύτερη συντριβή αεροσκάφους της Malaysia Airlines βάζει σε υποψίες τον δημοσιογράφο Τζεφ Γουάιζ για την πτήση MH370, οδηγώντας τον σε μια αμφιλεγόμενη θεωρία.

Η αναχαίτιση: Βρέθηκαν τα πιθανά συντρίμμια της πτήσης MH370, αλλά τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται. Αναδύεται μια άλλη θεωρία που κάνει λόγο για ύποπτο φορτίο.

Όπως μεταφέρει το επίσημο site TUDUM του Netflix, οι αρχές σταμάτησαν και επίσημα τις έρευνές τους για το MH370 το 2017, αλλά πολλοί ανεξάρτητοι ερευνητές και ειδικοί εξακολουθούν να ψάχνουν απαντήσεις.

Το MH370: The Plane That Disappeared παίζει ήδη μέσα από τη «συχνότητα» του Netflix.