Dune: “Φρένο“ στην prequel σειρά “Sisterhood“ από το HBO Max - Ποιοι οι λόγοι;

Προβλήματα στην παραγωγή του Dune: The Sisterhood
01 Μαρτίου 2023 21:18
Dune: “Φρένο“ στην prequel σειρά “Sisterhood“ από το HBO Max - Ποιοι οι λόγοι;

Μπορεί τα γυρίσματα του Dune: Part 2 να έχουν ολοκληρωθεί από τον Δεκέμβριο, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν προβλήματα στην τηλεοπτική πλευρά του σύμπαντος που θέλει να χτίσει η Warner Bros. και το HBO

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Deadline, η prequel σειρά του Dune συνάντησε πολλά προβλήματα στην παραγωγή της, με αποτέλεσμα το HBO Max να δώσει την εντολή να παγώσει το project. 

Συγκεκριμένα, το Dune: The Sisterhood θα προχωρήσει σε recast διάφορων ρόλων και θα αλλάξει σκηνοθέτες, καθώς ο Johan Renck του "Chernobyl" αποχώρησε από το project, ενώ είχε συμφωνήσει να σκηνοθετήσει τα πρώτα δύο επεισόδια. 

Επίσης αποχώρησε η Shirley Henderson, μια εκ των βασικών πρωταγωνιστών του Dune: The Sisterhood, η οποία θα υποδύοταν την Tula Harkonnen, αλλά τώρα μια άλλη ηθοποιός θα πάρει το ρόλο της. Τονίζειται ότι αυτή η καθυστέρηση προκαλεί αλυσιδωτά χάος στο πρόγραμμα των ηθοποιών.

Νωρίτερα, είχε αποχωρήσει η δημιουργός, αρχική showrunner και σεναριογράφους του σόου, Diane Ademu-John, με την Alison Schapker να την αντικαθιστά. 

Η εντολή για πάγωμα των γυρισμάτων δόθηκε από το HBO μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Renck πίσω από την σκηνοθετική καρέκλα. Στο ρεπορτάζ του Deadline γίνεται επίσης λόγος πως η "auteur προσέγγιση του Renck δεν ταίριαζε με τα χνώτα του HBO και το όραμά του για τη σειρά. 

Υπήρξε, λέγεται, πίεση από άνωθεν στη Schapker και την ομάδα της να παραδώσουν ξανά κάποια σενάρια την τελευταία στιγμή, κάτι που επίσης συνέβαλε στο πάγωμα της παραγωγής. Αυτό έγινε ώστε δημιουργικά η prequel σειρά του Dune να γίνει όσο το δυνατόν πιο πιστή στο αυθεντικό υλικό. 

Όσον αφορά το Dune Pat 2, στο πολυπληθές cast του sequel θα συναντήσουμε τους: Timothee Chalamet ως Paul Atreides, Zendaya ως Chani, Rebecca Ferguson ως Lady Jessica, Josh Brolin ως Gurney Halleck, Dave Bautista ως Glossu 'Beast' Rabban, Charlotte Rampling ως Gaius Helen Mohiam και Javier Bardem ως Stilgar.

Ωστόσο, θα υπάρξουν και πολλά νέα πρόσωπα, όπως οι Lea Seydoux ως Lady Margot, Christopher Walken ως Emperor Shaddam IV, Florence Pugh ως κόρη του Princess Irulan και ο Austin Butler ως Fey-Rautha.

Το Dune: Part 2 θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 3 Νοεμβρίου του 2023.