Ντενίζ Μπαλτσαβιά: Έφυγε από τη ζωή η «τηλεοπτική θεία» του Γιάννη Μπέζου

Σε ηλικία 91 ετών
15 Φεβρουαρίου 2023 14:04
Ντενίζ Μπαλτσαβιά: Έφυγε από τη ζωή η «τηλεοπτική θεία» του Γιάννη Μπέζου

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook μια δυσάρεστη είδηση. Πιο συγκεκριμένα ανακοίνωσε τον θανάτο της γνωστής ηθοποιού Ντενίζ Μπαλτσαβιά, η οποία έφυγε σε ηλικία 91 ετών.

Ίσως την θυμάστε ως την θεία του Ζάχου Δόγκανου (Γιάννης Μπέζος) από την επιτυχημένη σειρά Εκείνος κι εγώ που έπαιζε στον ΑΝΤ1, καθώς και από πάρα πολλούς άλλους ρόλους της. Μεταξύ άλλων, είχε παίξει και στα Ο θησαυρός της Αγγελίνας, Αγάπη στα 16, Λίφτινγκ, Ροζ ολοταχώς, Οι αριθμημένοι, Η ηλικία της θάλασσας, Ψίθυροι καρδιάς, Οι μεν και οι δεν, Οι φρουροί της Αχαΐας κ.α.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε τα εξής:

"Το ΣΕΗ σήμερα θρηνεί μια μεγάλη αγωνιστρια του Σωματειου μας ... Η Ντενίζ Μπαλτσαβιά η σπουδαία  ηθοποιός με τους αξέχαστους ρόλους, η συνεπής οραματίστρια που με πάθος υπηρέτησε τα πιστεύω της για τον υγιή σοσιαλισμό, η αγωνιστρια του λαού  και του κλάδου μας, η ένθερμη υποστηρίκτρια της ποιότητας, η φίλη, η γυναίκα με το αστείρευτο χιούμορ...ένα αξιολάτρευτο πλάσμα υπόδειγμα εργατικότητα ς για τους νέους δεν είναι πια κοντά μας... έφυγε στα 91 της... Καλό ταξίδι αγαπημένη  μας Ντενίζ..Σ ευχαριστούμε για όλα"

Η Ντενίζ Μπαλτσαβιά έδινε τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, ενώ για καιρό ήταν φιλοξενούμενη στο «Σπίτι του Αγωνιστή».