Netflix: Ο βασιλιάς της streaming τηλεθέασης, με τα Stranger Things, Wednesday και Ozark

Οι μετρήσεις της Nielsen μίλησαν
26 Ιανουαρίου 2023 20:03
Netflix: Ο βασιλιάς της streaming τηλεθέασης, με τα Stranger Things, Wednesday και Ozark

Μπορεί το 2022 να μην ήταν μια τέλεια χρονιά για το Netflix, με απώλειες συνδρομητών για πρώτη φορά στην ιστορία του, αλλά πήρε το ριμπάουντ με μερικές κυκλοφορίες που μιλούσε όλος ο κόσμος για αυτές. 

Η Nielsen και οι μετρήσεις της αποκάλυψαν ότι ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς της τηλεθέασης στο χώρο του streaming ήταν το Netflix για το 2022, με κυκλοφορίες όπως τα Stranger Things, Wednesday και Ozark να ηγούνται αυτής της κυριαρχίας. Μόνο το Disney+ και το Amazon Prime Video κατάφεραν να σπάσουν την κόκκινη επέλαση του Netflix στο κοινό των ΗΠΑ, με προτάσεις όπως τα "Encanto", "Bluey" και τους "Simpsons", αλλά και τα "Lord of the Rings: The Rings of Power" και "The Boys" αντίστοιχα. 

Όπως αποκαλύπτουν τα νούμερα, στις μετρήσεις των streaming προγραμμάτων γενικότερα, το Netflix κατέλαβε τις 11 από τις 15 κορυφαίες θέσεις και τις 13 από τις 15 στις πρωτότυπες (originals) streaming σειρές του 2022. 

Ο μεγάλος νικητής και των δύο λιστών είναι το Stranger Things 4, το οποίο μόνο από τον ντόρο που έκανε στα social media μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της επιτυχίας του, καθώς μέτρησε 52 δισεκατομμύρια λεπτά θέασης. 

Έπειτα στις ακόλουθες θέσεις βρίσκουμε τα Ozark (31.3 δις λεπτά), Wednesday (18.6 δις λεπτά), Cobra Kai (16.7 δις), Bridgerton (14 δις) και το Dahmer στην 7η θέση με 13.6 δις λεπτά 

Όσον αφορά τη συνολική λίστα, το NCIS και το Cocomelon βρέθηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση. Σημείωσαν επίσης εντυπωσιακά νούμερα με 38,1 δις και 37,8 δις λεπτών τηλεθέασης, αντίστοιχα. Το Grey's Anatomy, το Gilmore Girls και το Seinfeld ήταν επίσης μεταξύ των 15 κορυφαίων.

Η Disney+ έκλεψε τρεις θέσεις στη συνολική λίστα, με το Encanto να πατάει στο Νο. 5. Η ταινία της Walt Disney Animation συγκέντρωσε 27,4 δις λεπτά τηλεθέασης κατά τη διάρκεια του έτους. Η δημοφιλέστατη σειρά κινουμένων σχεδίων Bluey και το The Simpsons εκπροσώπησαν επίσης την streaming υπηρεσία της Disney στο Top 15.