1899: Κύμα διαμαρτυρίας προς το Netflix για να σωθεί η σειρά

Ζητούν την επιστροφή του 1899 με petitions οι fans της σειράς των δημιουργών του DARK
04 Ιανουαρίου 2023 19:28
1899: Κύμα διαμαρτυρίας προς το Netflix για να σωθεί η σειρά

Από τις πιο αναπάντεχες ανακοινώσεις ήταν πως το 1899 κόβεται πρόωρα από το Netflix, ύστερα από μια σεζόν, πολύ ντόρο και παραμονή στο Νο.1 των trending σειρών της υπηρεσίας σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο. 

Μάλιστα, ο Baran Bo Odar, συνδημιουργός της σειράς, ανέφερε στη στερνή του ανακοίνωση πως σχεδίαζαν να ολοκληρωθεί η ιστορία του 1899 σε μια αφηγηματική αψίδα τριών σεζόν, όπως έγινε με το άκρως επιτυχημένο "DARK". 

Από την οργή ενός εξαγριωμένου fan της σειράς ξέσπασε ένα κύμα διαμαρτυρίας προς το Netflix, καθώς ξεκίνησε ένα διαδικτυακό petition στο Change.org που ζητά την επιστροφή της σειράς. "Το 1899 δημιουργήθηκε ξεκάθαρα με ένα όραμα πολλών σεζόν. Μετά την πρώτη σεζόν υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και ένα μεγάλο cliffhanger στο τέλος του τελευταίου επεισοδίου. Θέλουμε την ανανέωση της σειράς και ένα σωστό φινάλε στην ιστορία" αναφέρει χαρακτηριστικά το petition. 

Το κύμα συμπαράστασης των fans μετράει πάνω από 42.600 υπογραφές σε διάστημα περίπου 48 ωρών με τον πρώτο στόχο των 50.000 υπογραφών να είναι θέμα χρόνου να καλυφθεί και να προβάλλεται στην κορυφή των "top signed petitions" της σελίδας. 

Στον αγώνα και οι ηθοποιοί της σειράς

Αρκετοί από τους βασικούς πρωταγωνιστές του 1899 εξέφρασαν δημόσια τη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό τους για την πρόωρη διακοπή της σειράς. Μέσα από το Twitter και το Instagram οι Lucas Lynggaard Tønnesen (Krester στη σειρά), Aneurin Bernard (Daniel Solace) και Jonas Bloquet (Lucien) έγραψαν τα δικά τους μηνύματα προς τους fans και ζήτησαν την στήριξη μέσα από το hashtag #save1899.

Δείτε μερικά από τα posts: 

"Δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να πούμε τόσα πολλά που θέλαμε από την ιστορία, ειδικά για τον Daniel Solace. Είναι πολύ κρίμα που μια τόσο επιτυχημένη και παγκόσμια αγαπημένη σειρά διακόπηκε. Δεν βγάζει νόημα σε μένα και σε τόσους άλλους." αναφέρει ,μεταξύ άλλων, ο Aneurin Bernard στο post του.

Αν θέλετε να υπογράψετε και εσείς για την επιστροφή του 1899 πατήστε εδώ

"Με βαριά καρδιά θα πρέπει αν σας πω ότι το 1899 δε θα ανανεωθεί. Θα θέλαμε πολύ να τελειώσουμε αυτό το απίστευτο ταξίδι με μια 2η και 3η σεζόν, όπως κάναμε με το Dark, όμως κάποιες φορές τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα σχεδιάζεις. Έτσι είναι η ζωή. Γνωρίζουμε ότι θα απογοητεύσουμε εκατομμύρια οπαδούς μας εκεί έξω, αλλά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας, για το γεγονός ότι ήσασταν μέρος αυτή της πανέμορφης περιπέτειας. Σας αγαπάμε. Μην το ξεχνάτε αυτό -Bo & Jantje." έγραψε στην ανάρτησή του στο Instagram, ο Bo Odar, την οποία συνυπέγραψε και η Jantje Friese. 

Η γερμανική διεθνής συμπαραγωγή περιλαμβάνει ένα πλούσιο cast Ευρωπαίων ηθοποιών με αρκετά γνώριμα πρόσωπα από άλλες σειρές του Netflix όπως τα "DARK" και "Elite", όπου καθένας τους μιλάει τη μητρική του γλώσσα. Το cast περιλαμβάνει τους Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann, Miguel Bernardeau, Maciej Musiał, Anton Lesser, Lucas Lynggaard Tønnesen, Rosalie Craig, Clara Rosager, Maria Erwolter, Yann Gael, Mathilde Ollivier, José Pimentão, Isabella Wei, Gabby Wong, Jonas Bloquet, Fflyn Edwards, και Alexandre Willaume.

Τις εντυπώσεις μας από το "1899", που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης, θα βρείτε πατώντας εδώ