The Witcher - Henry Cavill: Ηθοποιός του “Blood Origin“ υπερασπίζεται το recasting του Geralt

Έχει γίνει debate το θέμα της αντικατάστασης του Cavill από τον Liam Hemsworth
27 Δεκεμβρίου 2022 19:25
The Witcher - Henry Cavill: Ηθοποιός του “Blood Origin“ υπερασπίζεται το recasting του Geralt

Μια εκ των ηθοποιών της μίνι σειράς "The Witcher: Blood Origin" υπερασπίστηκε την απόφαση πίσω από το recasting του Henry Cavill ως Geralt, καθώς γνωρίζουμε ότι τον εμβληματικό ρόλο θα αναλάβει ο Liam Hemsworth στην 4η σεζόν της σειράς The Witcher του Netflix

Ο λόγος για την Minnie Driver, που θα την γνωρίζετε ως την πρωταγωνίστρια της οσκαρικής ταινίας 'Good Will Hunting'. Στο "Blood Origin" υποδύεται μια shapeshifter ονόματι "Seanchai", η οποία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ιστορία της σειράς και μίλησε στο Entertainment Weekly για την εμπειρία της συμμετοχής της.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο φλέγον ζήτημα της αλλαγής προσώπου για τον Geralt of Rivia, ένα θέμα που έχει μετατραπεί σε μήλον της Έριδος ανάμεσα στους fans του τηλεοπτικού -και μη- The Witcher. Πρακτικά υπερασπίστηκε την απόφαση αυτή φέρνοντας ως παράδειγμα το πώς αλλάζουν οι ηθοποιοί στη σειρά Doctor Who του BBC: 

Έχουμε ζήσει αυτή την παράδοση με το Doctor Who όπου κάθε Δόκτωρ αναγεννιέται. Νομίζω ότι πρέπει να το δούμε πιο πολύ σαν κάτι συναρπαστικό. Είναι ένα καταπληκτικό πρόσωπο, ένας φοβερός χαρακτήρας και θα έπρεπε να έχουμε διάφορους ηθοποιούς να τον ενσαρκώνουν. 

Μερικές πληροφορίες για την 3η σεζόν

Ο Geralt, η Yennefer και η Ciri θα επισκεφθούν τα χαλάσματα του άλλοτε ποτέ μεγαλειώδους παλατιού των Elves. Η Lauren Hissrich, showrunner της σειράς, τόνισε πως το εν λόγω σημείο θα φέρει μια κάπως διαφορετική σημασία στην ιστορία σε σχέση με τα βιβλία, την ώρα που η 3η σεζόν θα εμπνέεται από το 4ο βιβλίο του Sapkowski με τίτλο "Time of Contempt". Μάλιστα, θα είναι σε τέτοιο βαθμό που για πρώτη φορά οι συντελεστές άνουν λόγο για μια "1:1 διασκευή" του βιβλίου. 

"Αυτό το σκηνικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουμε φτιάξει ποτέ", λέει η Lauren Hissrich στο EW. "Ήταν ένα σκηνικό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Κάθε πλάνο είναι με οπτικά εφέ. Προφανώς γίνεται μια μάχη, αλλά περισσότερο από αυτό, είναι αυτός ο μεγάλος, ανοιχτός χώρος. Υπάρχουν παντού μπλε οθόνες, οπότε μόλις τώρα βάζουμε τις τελευταίες πινελιές. Το επεισόδιο 1 είναι έτοιμο εδώ και πολύ καιρό, αλλά χρειάστηκε τόσος χρόνος για να φτιάξουμε αυτό το σκηνικό. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για την ιστορία".

Μέσα από το TUDUM site του Netflix, ο Liam Hemsworth ως ο νέος Geralt της 4ης σεζόν του The Witcher, είχε δηλώσει τα εξής: 

"Ως οπαδός του Witcher είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία να παίξω τον Geralt of Rivia. Ο Henry Cavill ήταν ένας απίστευτος Geralt και είναι τιμή μου που μου δίνει τα ηνία και μου επιτρέπει να αναλάβω τα ξίφη του Λευκού Λύκου για το επόμενο κεφάλαιο της περιπέτειάς του. Henry, είμαι θαυμαστής σου εδώ και χρόνια και εμπνεύστηκα από αυτό που έδωσες σε αυτόν τον αγαπημένο χαρακτήρα. Μπορεί να έχω να καλύψω ένα μεγάλο κενό, αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που μπαίνω στον κόσμο του Witcher".

Στον απόηχο της αποχώρησής του, ο 39χρονος αστέρας δήλωσε μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram:

Το ταξίδι μου ως Geralt of Rivia ήταν γεμάτο με τέρατα και περιπέτειες, και δυστυχώς, θα παραδώσω το μενταγιόν και τα σπαθιά μου για την 4η σεζόν", ανέφερε ο Cavill σε δήλωσή του. "Στη θέση μου, ο φανταστικός κ. Liam Hemsworth θα αναλάβει τον ρόλο του Λευκού Λύκου. Όπως συμβαίνει με τους μεγαλύτερους λογοτεχνικούς χαρακτήρες, παραδίδω τη σκυτάλη με σεβασμό για τον χρόνο που πέρασα ενσαρκώνοντας τον Geralt και ενθουσιασμό για να δω την προσέγγιση του Liam σε αυτόν τον πιο συναρπαστικό και διαφοροποιημένο άνθρωπο. Liam, καλέ μου κύριε, αυτός ο χαρακτήρας έχει τόσο υπέροχο βάθος, απόλαυσε την εμπειρία να βουτήξεις και να δεις τι μπορείς να βρεις".

Η 3η σεζόν του The Witcher θα κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2023 μόνο στο Netflix.