Maestro: Γιατί η πρώτη ελληνική σειρά του Netflix έχει διαφορετικό τίτλο στα αγγλικά;

Αντίστροφη μέτρηση για τον ερχομό της στη διασημότερη streaming υπηρεσία
18 Δεκεμβρίου 2022 20:40
Maestro: Γιατί η πρώτη ελληνική σειρά του Netflix έχει διαφορετικό τίτλο στα αγγλικά;

Οι ώρες μετρούν αντίστροφα για την διάθεση του "Maestro" στο Netflix, της πρώτης ελληνικής σειράς που το καταφέρνει στην ιστορία. Από τις 19 Δεκεμβρίου και τα 9 επεισόδια της σειράς θα είναι διαθέσιμα σε Ελλάδα και Κύπρο και από τις αρχές του 2023 για τον υπόλοιπο κόσμο

Ωστόσο, ο τίτλος της σειράς για τον υπόλοιπο κόσμο θα είναι διαφορετικός από ότι στο ελληνικό Netflix. Η καταχώρηση του "Μαέστρου" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στα αγγλικά έχει τον τίτλο "Maestro in Blue" και ξέρουμε το γιατί.

Κατά πάσα πιθανότητα αυτή η αλλαγή οφείλεται στο ότι έρχεται μια άλλη παραγωγή του Netflix εντός του 2023 με τον ίδιο τίτλο. 

Ο λόγος για την ταινία "Maestro" την οποία εδώ και καιρό ετοιμάζει ο οσκαρικός Bradley Cooper, που ελπίζει μετά το "A Star Is Born" να διεκδικήσει ξανά ένα χρυσό αγαλματίδιο, με τις πλάτες του Netflix. Πράγματι το Netflix ετοιμάζει έναν Όσκαρ διεκδικητή με τον Cooper σε πρωταγωνιστικό ρόλο μάλιστα, εκεί όπου θα υποδυθεί τον μουσικό Leonard Bernstein. Αυτή η αλλαγή σαφώς έχει γίνει για να μην υπάρξει σύγχυση στις αναζητήσεις των συνδρομητών και το "in Blue" στον τίτλο είναι ένας πιο "greek" τίτλος για το διεθνές κοινό. 

Το σενάριο της ταινίας "Maestro" υπογράφει ο Cooper μαζί με τον Josh Singer του βραβευμένου με Όσκαρ φιλμ, "Spotlight" και εξιστορεί την ζωή του φημισμένου συνθέτη. 

Στην παραγωγή βρίσκονται επίσης τεράστια ονόματα όπως αυτό του Martin Scorsese και και του Steven Spielberg. Ο Cooper υποδύεται όπως προαναφέραμε τον φημισμένο συνθέτη που έγραψε ιστορία στο Broadway και η Mulligan υποδύεται την σύζυγό του Felicia Montealegre. 

Maestro στο Netflix και 2η σεζόν

Να θυμίσουμε ότι από τις 19 Δεκεμβρίου το Maestro θα είναι διαθέσιμο μέσα από το Netflix σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ από τις αρχές του 2023 θα διατεθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Ήδη η καταχώρηση του "Maestro" στο Netflix υπάρχει σε περίπτωση που θέλετε να ενεργοποιήσετε την υπενθύμιση μόλις ανέβει στον κατάλογο. 

Ωστόσο, έγινε γνωστό πως η 2η σεζόν του Maestro (ή Maestro 2 όπως έχει αναφερθεί αλλιώς) θα κυκλοφορήσει πρώτα στο Netflix και αργότερα στο Mega, σε αντίθεση με την πρώτη λόγω της συμφωνίας των δύο πλευρών. 

Επίσης, μέσα από μια πρόσφατη συνέντευξη της Στεφανίας Γουλιώτη στην εκπομπή "Στούντιο 4" της ΕΡΤ, μάθαμε ότι τα γυρίσματα του 2ου κύκλου θα ξεκινήσουν την ερχόμενη άνοιξη, που σημαίνει ότι θα δούμε -στην καλύτερη περίπτωση- τη νέα σεζόν προς τα τέλη του 2023.