Τα εφέ του Avatar: The Way of Water σπάνε πλάκα με αυτά της Marvel, λέει ο James Cameron

Νέα δήλωση από τον σκηνοθέτη του Avatar 2 που θα σχολιαστεί
13 Δεκεμβρίου 2022 21:43
Τα εφέ του Avatar: The Way of Water σπάνε πλάκα με αυτά της Marvel, λέει ο James Cameron

Για ακόμη μια φορά ο James Cameron τη μπαίνει στη Marvel και το MCU ενόψει του Avatar: The Way of The Water, ύστερα από τα σχόλια που έκανε για τους χαρακτήρες των superhero ταινιών. 

Στη νέα του συνέντευξη στο Comicbook.com, παρόλο που ξεκίνησε λέγοντας ότι "δε θα τη μπει στη Marvel", ο σκηνοέτης του Avatar 2 δεν κρατήθηκε και είπε πως τα εφέ της ταινίας του, τα οποία ανέλαβε η Weta FX, σπάνε πλάκα με αυτά της Marvel και του Thanos στο Avengers: Endgame, τα οποία είχε κάνει η ILM (Industrial Light & Magic της Lucasfilm). 

Ρίχνοντας τη βολή του προς τις ταινίες του MCU είπε: 

Ωστόσο, η Weta FX, όπως λέγεται τώρα, είναι η καλύτερη. Η Weta είναι η καλύτερη, σωστά; Η Industrial Light and Magic κάνει σπουδαία δουλειά, αλλά όταν πρόκειται για το είδος των συναισθηματικών στοιχείων του προσώπου που κάνουμε... Thanos; Έλα τώρα. Κάνε μου τη χάρη. Είδατε το Avatar: The Way of Water. Δεν το φτάνει καν. Αυτά όλα είναι δουλειά της Weta".

Σε παλιότερη δήλωσή του για τις superhero ταινίες είχε δηλώσει: 

Όταν βλέπω αυτές τις μεγάλες, θεαματικές ταινίες -εσάς κοιτάζω, Marvel και DC- δεν έχει σημασία πόσο μεγάλοι ηλικιακά είναι οι χαρακτήρες, όλοι συμπεριφέρονται σαν να είναι στο κολλέγιο. Έχουν σχέσεις, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν. Δεν θυσιάζονται ποτέ για χάρη των παιδιών τους. Τα πράγματα που πραγματικά μας προσγειώνουν και μας δίνουν δύναμη, αγάπη και σκοπό. Αυτοί οι χαρακτήρες δεν τα βιώνουν, και νομίζω ότι δεν είναι αυτός ο κατάλληλος τρόπος για να κάνεις ταινίες".

Επίσης ο Κάμερον αποκάλυψε ότι ίσως να μη σκηνοθετήσει ο ίδιος του το Avatar 4 και 5 λόγω...ηλικίας και πως θα πρέπει να μάθει την τέχνη αυτή σε κάποιον διάδοχό του. 

Λίγα λόγια για το Avatar 2

Το κόστος της παραγωγής του Avatar 2 είναι ιλιγγιώδες καθώς αγγίζει τα $400 εκατομμύρια δολάρια -προ κόστους προώθησης και μάρκετινγκ- καθιστώντας το έτσι ως την ακριβότερη ταινία όλων των εποχών. 

Όπως έχει δηλώσει ανοιχτά ο Cameron, για να θεωρηθεί επιτυχημένο το Avatar 2 θα πρέπει να φτάσει στο Top 5 των πιο επιτυχημένων εμπορικά ταινιών στην ιστορία, δεδομένου του τεράστιου κόστους της παραγωγής και των προσδοκιών που έχει η Disney από αυτό. 

Μάλιστα εξασφάλισε και την πολυπόθητη προβολή στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά κινηματογραφικών αιθουσών σε όλον τον κόσμο, κάτι που δίνει σημαντικές ελπίδες για να διαλύσει τα ταμεία, όπως ο προκάτοχός του. 

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το AvatarThe Way of Water θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2022.