Netflix: Έρχεται η πρώτη σειρά που θα μπορείτε να δείτε ανακατεμένα τα επεισόδια!

Γνωρίστε το Kaleidoscope με τον Giancarlo Esposito - Πρώτη ματιά με βίντεο
22 Νοεμβρίου 2022 22:04
Netflix: Έρχεται η πρώτη σειρά που θα μπορείτε να δείτε ανακατεμένα τα επεισόδια!

"Υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια τρόπο για να λύσεις ένα έγκλημα" λέει η ατάκα της νέας σειράς "Kaleidoscope" του Netflix και θα νομίζετε ότι πρόκειται για μια τύπου La Casa De Papel/ Money Heist σειρά. 

Όχι όμως μιας και για πρώτη φορά στην ιστορία του Netflix -και γενικότερα μάλλον- έχουμε να κάνουμε με μια σειρά που μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε τυχαία σειρά και να...βγάζει νόημα! Κυριολεκτικά, δηλαδή, οι θεατές θα επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα συνδέσουν τα κομμάτια του παζλ της ιστορίας του, που βασίζεται σε μια ληστεία επικών διαστάσεων. Αυτό θα γίνεται καθώς κάθε επεισόδιο εισάγει τον θεατή σε μια διαφορετική χρονική στιγμή του εγκλήματος, σε ένα διάστημα 25 χρόνων. 

Πρόκειται για ένα πραγματικά φιλόδοξο εγχείρημα μετά την πρωτοποριακή διαδραστική ταινία του Netflix, Black Mirror: Bandersnatch και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις του κοινού. Η σειρά μέχρι πρότινος ήταν γνωστή ως "Jigsaw" που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει παζλ/σπαζοκεφαλιά. 

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, ο δημιουργός της, Eric Garcia εξηγεί πως λειτουργεί η πρώτη "μη γραμμική σειρά" και πως ο κάθε θεατής θα λαμβάνει μια διαφορετική εμπειρία.  

Βίντεο: Πρώτη ματιά στο Kaleidoscope

Ποιοι παίζουν; 

Πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει ο Giancarlo Esposito (Breaking Bad, Better Call Saul, The Mandalorian) και μαζί τους συμπρωταγωνιστούν οι: Rufus Sewell (Man in the High Castle), Paz Vega, Tati Gabrielle (Uncharted), Peter Mark Kendall, Rosaline Elbay, Jai Courtney (Suicide Squad), Niousha Noor, Jordan Mendoza, Soojeong Son και Hemky Madera

Ποια είναι η πλοκή του Kaleidoscope;

Η σειρά καλύπτει 25 χρόνια και παρακολουθεί μια ομάδα επιδέξιων ληστών που συνεργάζονται για να ξεκλειδώσουν ένα φαινομενικά άθραυστο θησαυροφυλάκιο και να αποσπάσουν τη μεγαλύτερη λεία στην ιστορία. Προτού μπορέσουν να πάρουν στα χέρια τους τα μετρητά, πρέπει να περάσουν μέσα από την πιο ισχυρή ομάδα εταιρικής ασφάλειας του κόσμου και το FBI.

"Είναι ελεύθερα βασισμένο σε κάτι που θα μπορούσε να έχει συμβεί", λέει η Garcia στο Tudum. "Μετά τον τυφώνα Σάντι, ομόλογα αξίας 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων πλημμύρισαν στο υπόγειο της DTCC, η οποία είναι μια μεγάλη επιχείρηση εκκαθάρισης που ανήκει σε μια ομάδα μεγάλων τραπεζών. Στο μυαλό μου, σκέφτηκα: 'Λοιπόν, αυτό είναι μια τέλεια κάλυψη για μια ληστεία!'."

Πώς θα το παρακολουθήσετε; 

Η συναρπαστική αστυνομική ανθολογική σειρά αποτελείται από οκτώ επεισόδια, αλλά δεν θα τα παρακολουθήσετε με διαδοχική σειρά. Κάθε θεατής θα βιώσει μια μοναδική καθηλωτική εμπειρία: Η νέα ληστρική σειρά εξιστορείται μέσα από μια μοναδική εμπειρία streaming, όπου οι θεατές θα εισέρχονται στο έγκλημα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Κάθε επεισόδιο έχει το όνομα ενός διαφορετικού χρώματος, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιοι θεατές μπορεί να ξεκινήσουν με το κίτρινο, ενώ άλλοι με το πράσινο. Κάθε θεατής θα δει τελικά όλα τα χρώματα των επεισοδίων, αλλά η σειρά με την οποία τα παρακολουθεί θα επηρεάσει την άποψή του για την ιστορία.

"Το να μπορείς να μετακινείσαι και να παρακολουθείς με διαφορετικές σειρές σου δίνει μια διαφορετική οπτική γωνία για τους χαρακτήρες. Υπάρχουν ερωτήματα που θα τεθούν σε ένα επεισόδιο και θα απαντηθούν σε ένα άλλο επεισόδιο", λέει η Garcia. "Αντίστοιχα, θα υπάρχουν απαντήσεις σε ένα επεισόδιο που παρακολουθείτε και δεν ξέρετε καν ότι είναι απαντήσεις σε κάτι, μέχρι να δείτε την ερώτηση όταν παρακολουθήσετε ένα άλλο επεισόδιο".

Πρώτα στιγμιότυπα

Πότε κάνει πρεμιέρα

Το Kaleidoscope κυκλοφορεί με 8 επεισόδια διαθέσιμα την Πρωτοχρονιά (1 Ιανουαρίου) του 2023.