Εντοπίστηκαν $3 δις σε Bitcoin μετά από μια δεκαετία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σε ένα χρηματοκιβώτιο στο πάτωμα
08 Νοεμβρίου 2022 10:06
Εντοπίστηκαν $3 δις σε Bitcoin μετά από μια δεκαετία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το FBI εντόπισε μετά από μία δεκαετία ερευνών, 50.676 Bitcoin αξίας $3 δισεκατομμυρίων! Τα Bitcoin βρέθηκαν σε ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο ήταν κρυμμένο στο πάτωμα του σπιτιού του hacker James Zhong, ο οποίος το 2012 είχε κλέψει το ποσό από το παράνομο Silk Road marketplace. Όπως σημειώνουν οι αμερικανικές Αρχές, η κατάσχεση αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία.

Η έρευνα στο σπίτι του hacker πραγματοποιήθηκε πέρυσι αλλά μόλις τώρα ανακοινώθηκε. Έγινε δηλαδή τη στιγμή που η τιμή του Bitcoin μεσουρανούσε, ενώ τώρα τα Bitcoin αυτά αξίζουν περίπου $1.1 δις.

Τα Bitcoin βρέθηκαν αποθηκευμένα σε διάφορες συσκευές μέσα στο χρηματοκιβώτιο, μαζί με μετρητά και μπάρες χρυσού και ασημιού. Ο Zhong κατάφερε να κλέψει τα κεφάλαια από το Silk Road, εκμεταλλευόμενος μία ευπάθεια στο σύστημα πληρωμών του site.

Το Silk Road ήταν το πρώτο marketplace στο darknet και λειτούργησε από το 2011 έως το 2013 για αγοραπωλησίες τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών και υπηρεσιών. Το 2015, ο ιδρυτής του, Ross Ulbricht, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Zhong δήλωσε ένοχος για την κλοπή και αναμένει την ποινή του, η οποία μπορεί να φτάσει και τα 20 χρόνια φυλάκιση.

Tags: