Airbnb: Έρχεται το νέο χαρακτηριστικό για φθηνότερες ενοικιάσεις

Μια σημαντική διευκόλυνση για όλους τους χρήστες της πλατφόρμας
07 Νοεμβρίου 2022 18:20
Airbnb: Έρχεται το νέο χαρακτηριστικό για φθηνότερες ενοικιάσεις

Μια μεγάλη διευκόλυνση ετοιμάζεται να έρθει για όλους τους χρήστες του Airbnb της διασημότερης πλατφόρμας ενοικίασης στον κόσμο. Το Airbnb θα κάνει ακόμη πιο ξεκάθαρες και με μεγαλύτερη διαφάνεια για τους χρήστες του τις τιμές εντός της πλατφόρμας του χάρη σε ένα νέο φίλτρο αναζήτησης

Πιο ξεκάθαρες χρεώσεις σύντομα

Πλέον οι χρήστες θα μπορούν να φιλτράρουν τις αναζητήσεις τους με βάση το συνολικό κόστος της διαμονής προ φόρων, το οποίο θα περιλαμβάνει πρόσθετες υποχρεωτικές χρεώσεις, όπως τα τέλη καθαρισμού -που οι περισσότεροι χρήστες παραπονιούνται ότι έχουν πέσει θύματα.

Η εμφάνιση αυτών των τελών ξεχωριστά από τις νυχτερινές χρεώσεις έχει επικριθεί εδώ και καιρό για το γεγονός ότι με παραπλανητικό τρόπο κάνει τα καταλύματα να φαίνονται πιο προσιτά. Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, κοινοποίησε την ανακοίνωση στο Twitter, μαζί με ένα βίντεο που δείχνει πώς μπορεί να ενεργοποιηθεί το εν λόγω φίλτρο που θα ονομάζεται "εμφάνιση συνολικής τιμής". 

Έτσι θα μπορούν οι πελάτες να δουν την πραγματική πλήρης χρέωση που θα φέρει κάθε κατάλυμα. Η εν λόγω τιμή θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης, στον χάρτη, στο φίλτρο τιμών και στις σελίδες μεμονωμένων καταχωρίσεων.

Δείτε πώς θα λειτουργεί

Θα διατίθεται επίσης πλήρης ανάλυση των τιμών των τελών υπηρεσιών, των εκπτώσεων και των φόρων της Airbnb και η συνολική τιμή της διαμονής θα έχει προτεραιότητα έναντι των νυχτερινών τιμών στον αλγόριθμο αναζήτησης της Airbnb.

Σύμφωνα με τον Chesky: "Τα υψηλότερης ποιότητας σπίτια με τις καλύτερες συνολικές τιμές θα κατατάσσονται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ξεκινήσαμε ως μια προσιτή εναλλακτική λύση στα ξενοδοχεία και η προσιτή τιμή είναι ιδιαίτερα σημαντική σήμερα. Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης οικονομικής περιόδου, πρέπει να βοηθήσουμε τους οικοδεσπότες μας να σας παρέχουν υψηλή αξία".

Πότε έρχεται; 

Το νέο αυτό χρήσιμο φίλτρο αναζήτησης θα ξεκινήσει να διατίθεται από τον επόμενο μήνα στην εφαρμογή του Airbnb.