iOS 16: Συμβουλές για να κρατάει η μπαταρία του iPhone περισσότερο

Μερικές ρυθμίσεις για να κερδίσετε πολύτιμα λεπτά!
07 Νοεμβρίου 2022 12:57
iOS 16: Συμβουλές για να κρατάει η μπαταρία του iPhone περισσότερο

Με κάθε νέα ενημέρωση λογισμικού από την Apple, υπάρχουν πολλά παράπονα από τους iPhone χρήστες σχετικά με την μπαταρία και τη διάρκειά της. Το iOS 16 κυκλοφόρησε πρόσφατα και δεν αποτελεί εξαίρεση, οπότε, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μερικές συμβουλές, έτσι ώστε η μπαταρία του τηλεφώνου σας να κρατάει περισσότερο.

Να σημειωθεί κάπου εδώ, ότι προβλήματα με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να προκληθούν από τα νέα χαρακτηριστικά που βάζει η Apple κάθε χρόνο, από διάφορα bugs ή οτιδήποτε άλλο. Όποια κι αν είναι η αιτία, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μερικές προτάσεις που θα κάνουν τη ζωή σας λιγάκι καλύτερη, κερδίζοντας πολύτιμα λεπτά!

Απενεργοποιείστε το νέο χαρακτηριστικό “Live Activities” (Ζωντανές Δραστηριότητες)

Με το iOS 16.1, η Apple έφερε ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Live Activities. Αυτό σας επιτρέπει να βλέπετε ζωντανά από την οθόνη κλειδώματος του iPhone το σκορ από αθλητικά παιχνίδια ή ακόμα και την παραγγελία σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η λειτουργία αυτή  να «τρώει» αρκετή μπαταρία.

Για να απενεργοποιήσετε τα Live Activities πρέπει να κάνετε τα εξής:

Ρυθμίσεις – Face ID και κωδικός – Στην ενότητα «να επιτρέπεται η πρόσβαση από κλειδωμένη οθόνη», βρείτε την επιλογή «ζωντανές δραστηριότητες» και απενεργοποιήστε την.

Απενεργοποιήστε το Haptic Keyboard (Απτικό Πληκτρολόγιο)

Με το iOS 16, η Apple έφερε ένα νέο χαρακτηριστικό που αφορά την πληκτρολόγηση, το Haptic Keyboard. Ωστόσο, παρόλο που αρέσει σε πολλούς, μπορεί να μειώσει σημαντικά την μπαταρία σας. Στην ουσία, αν ενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή, τότε το iPhone δονείται με το πάτημα κάθε γράμματος, όταν γράφετε ένα μήνυμα.

Για να το απενεργοποιήσετε πρέπει να κάνετε τα εξής:

Ρυθμίσεις – Ήχοι και απτικά – Ανάδραση πληκτρολογίου – Απτικό (απενεργοποιήστε το)

Οθόνη κλειδώματος χωρίς Widgets

Το iOS 16 έφερε πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως το ανανεωμένο Lock Screen, στο οποίο μπορείτε να βάζετε widgets για να έχετε πρόσβαση στην μπαταρία, στις σημειώσεις ή στα email σας, πιο εύκολα και γρήγορα. Ωστόσο, όλα αυτά «τρώνε» αρκετή μπαταρία. Έτσι, αν θέλετε να σώσετε κάποιο ποσοστό στο τέλος της ημέρας, καλό θα ήταν να μην έχετε κάποιο widget στην αρχική οθόνη.

Απενεργοποίηση το «Ανανέωση στο παρασκήνιο»

Αυτή η επιλογή ανανεώνει αυτόματα μέσω Wi-Fi ή των δεδομένων τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο. Αν την απενεργοποιήσετε εντελώς ή έχετε ενεργοποιημένες μόνο τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά, τότε η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα ανέβει σημαντικά.

Για να βάλετε εσείς τις εφαρμογές που επιθυμείτε ή αν θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς αυτή τη δυνατότητα τότε πρέπει να κάνετε τα εξής:

Ρυθμίσεις – Γενικά – Ανανέωση στο παρασκήνιο – Απενεργοποίηση

Ενεργοποίηση του Low Power Mode

Αυτή η επιλογή δεν είναι τυχαία και βελτιώνει αισθητά την κατανάλωση της μπαταρίας. Η χρήση αυτής της λειτουργίας διατηρεί σε καλύτερα επίπεδα την μπαταρία σας και μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε από το Κέντρο Ελέγχου. Αν την έχετε ανοιχτή, μειώνει τη δραστηριότητα στο παρασκήνιο, περιορίζει το ρυθμό ανανέωσης της οθόνης, μειώνει τα εφέ και πολλά άλλα.

Bluetooth

Το iPhone σάς ενημερώνει πότε οι εφαρμογές έχουν ζητήσει πρόσβαση στο Bluetooth και υπάρχουν αρκετές που θέλουν πρόσβαση για να παρακολουθούν την τοποθεσία σας, να κάνουν σάρωση κλπ. Αξίζει τον κόπο να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κάποια ύπουλη εφαρμογή που συνδέεται με το Bluetooth σας χωρίς την άδειά σας και εξαντλεί την μπαταρία.

Για να το δείτε αυτό ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Ρυθμίσεις – Απόρρητο και ασφάλεια – Bluetooth

Απενεργοποιήστε το iCloud Shared Photo Library

Η νέα αυτή δυνατότητα σας επιτρέπει να μοιράζεστε τις φωτογραφίες σας, με τα δικά σας πρόσωπα, πολύ εύκολα και γρήγορα, ενώ παράλληλα μπορείτε και να επεξεργαστείτε το περιεχόμενο, μαζί με συνολικά έως και 5 άτομα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το iPhone να κάνει συχνά σάρωση μέσω Wi-Fi ή Data για νέες φωτογραφίες. Μπορείτε ωστόσο μέσα από τις ρυθμίσεις να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα των δεδομένων και να κάνετε download μόνο μέσω Wi-Fi, όποτε επιθυμείτε εσείς.

Πηγή: Macrumors

Tags: