Twitter: Έρχεται μόνιμο ban σε accounts που παριστάνουν κάποιον άλλο

Ακόμα κι αν είναι verified
07 Νοεμβρίου 2022 09:18
Twitter: Έρχεται μόνιμο ban σε accounts που παριστάνουν κάποιον άλλο

Ένα νέο κανόνα στο Twitter ανακοίνωσε ο Musk που αφορά την πλαστοπροσωπία. Όσοι ακολουθούν το μεγιστάνα στο Twitter, σίγουρα θα έχουν διαπιστώσει πως κάτω από κάθε tweet του, υπάρχουν πολλοί πλαστοί λογαριασμοί με το όνομά του που σχολιάζουν. Ο Musk θέλει να το καταπολεμήσει αυτό και ανακοίνωσε:

Από εδώ και στο εξής, Twitter ονόματα που παριστάνουν κάποιον άλλο χωρίς να δηλώνουν ξεκάθαρα πως είναι “παρωδία”, θα τερματίζονται μόνιμα. Έως τώρα εκδίδαμε μία προειδοποίηση πριν το ban, αλλά τώρα που έχουμε την ευρεία πιστοποίηση χρηστών δε θα υπάρχει προειδοποίηση. Αυτό θα είναι απαράβατος όρος και για να μπείτε στο Twitter Blue. Οποιαδήποτε αλλαγή ονόματος θα προκαλέσει προσωρινή απώλεια του μπλε τικ.

Μετά την ανακοίνωση του Musk πως θα έπαιρνε ο οποιοσδήποτε μπλε τικ έναντι $8 το μήνα, πολλοί έσπευσαν να μετονομάσουν τους λογαριασμούς τους σε “Elon Musk”, για να τονίσουν το γεγονός πως το σύστημα πιστοποίησης δεν ελέγχει πραγματικά ποιος έχει το λογαριασμό. Διάσημοι κωμικοί που το επιχείρησαν, έχασαν τελικά τους λογαριασμούς τους.