Θυμάστε το Vine με τα σύντομα βιντεάκια; Μπορεί να επιστρέψει!

Ο Elon Musk ζητάει από τον κόσμο να ψηφίσει
31 Οκτωβρίου 2022 08:54
Θυμάστε το Vine με τα σύντομα βιντεάκια; Μπορεί να επιστρέψει!

Ναι, το Vine, το social media που ίσως αποτελεί την έμπνευση για το TikTok και την τρέλα που επικρατεί πλέον με τα σύντομα βίντεο, ενδέχεται να επιστρέψει. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα του Twitter ενδέχεται να αναγεννηθεί από τις στάχτες της τώρα που ο Elon Musk εξαγόρασε την εταιρία και ανέλαβε τη διαχείρισή της.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μέσα από ένα απλό tweet, ο μεγιστάνας ρώτησε τον κόσμο αν θέλει να επιστρέψει το Vine. Η ανάρτησή του περιλαμβάνει και ψηφοφορία, στην οποία μπορείτε να πάρετε ακόμη θέση. Μέχρι στιγμής, από τους περίπου 1,5 εκατομμύρια χρήστες που ψήφισαν, το 70% είναι θετικό στην ιδέα.

Η ψηφοφορία του Elon Musk για την επιστροφή του Vine:

Η αντίδραση του MrBeast και ο ανταγωνισμός

Στο tweet της ψηφοφορίας του Elon Musk σχολίασε και ο πασίγνωστος YouTuber MrBeast, ο οποίος τόνισε πως θα ήταν ξεκαρδιστικό αν το Vine επέστρεφε για να ανταγωνιστεί το TikTok. Μάλιστα, η απάντησή του δεν πέρασε απαρατήρητη, με τον Musk να ρωτάει την άποψη του κόσμου για το τι θα έκανε το Vine καλύτερο από το TikTok.

Τι είναι το Vine;

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το Vine ήταν ένα social media που επέτρεπε μόνο τη δημοσίευση μικρών βίντεο loops των 6 δευτερολέπτων. Η πλατφόρμα εξαγοράστηκε το 2012 από το Twitter, κάνοντας το επίσημο ντεμπούτο της το 2013.

Μέχρι το Δεκέμβριο του 2015, το Vine μετρούσε πάνω από 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες και ανταγωνιζόταν με άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram. Η αρχή του τέλους ήρθε τον Οκτώβριο του 2016, όταν το Twitter ανακοίνωσε πως θα σταματούσαν όλα τα uploads.