Εξωπραγματικό Overclocking Ρεκόρ: Ο Intel Core i9-13900K έπιασε τα 8.8GHz!

Η μεγαλύτερη συχνότητα όλων των εποχών
21 Οκτωβρίου 2022 22:12
Εξωπραγματικό Overclocking Ρεκόρ: Ο Intel Core i9-13900K έπιασε τα 8.8GHz!

Από το 2014, ο FX-8370 κατέχει το ρεκόρ του υψηλότερα χρονισμένου επεξεργαστή όλων των εποχών στη βάση δεδομένων του HWBot, με έναν overclocker να φτάνει τα ασύλληπτα 8.722 GHz, στους -186 βαθμούς κελσίου. Τώρα, σχεδόν μια δεκαετία μετά, το ρεκόρ έσπασε και ο Intel Core i9-13900K είναι ο νέος βασιλιάς, πιάνοντας τα 8.8GHz.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που περίμεναν πολλοί, αφού όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι νέοι επεξεργαστές 13ης γενιάς της Intel τα πηγαίνουν περίφημα με το overclocking. Περνώντας σε λεπτομέρειες, το ρεκόρ όλων των εποχών έσπασε ο hardcore overclocker ‘Elmor’, αγγίζοντας τα 8.812GHz με ψύξη υγρού αζώτου. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το επίτευγμα έγινε την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του επεξεργαστή στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι καθώς οι overclockers μαθαίνουν καλύτερα τη συμπεριφορά και τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου chip, το ρεκόρ μάλλον θα σπάσει ξανά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Για την ιστορία, ο Core i9-13900K μπορεί χωρίς καμία παρέμβαση να ξεπεράσει τα 5.5GHz σε όλους τους πυρήνες του, πιάνοντας μέχρι και τα 5.8GHz σε ορισμένα φόρτα εργασίας. Είναι το υψηλότερα χρονισμένο chip της Intel μέχρι σήμερα, προσφέροντας εξαιρετικές overclocking επιδόσεις ακόμη και με απλές υδροψύξεις του εμπορίου. Μάλιστα, η νέα Raptor Lake αρχιτεκτονική έχει τόσο headroom που και η ίδια η Intel έχει επιβεβαιώσει ότι εργάζεται σε ένα μοντέλο που θα ξεπερνά από προεπιλογή τα 6GHz.

Μπορείτε να βρείτε το ρεκόρ του elmor στη βάση δεδομένων του HWBot πατώντας εδώ, ενώ παρακάτω ακολουθεί και το screenshot του CPU-Z.