Ο Elon Musk θέλει να φτιάξει το internet στις αεροπορικές πτήσεις με το Starlink

Ένας νέος τρόπος χρήσης για το δορυφορικό του internet
20 Οκτωβρίου 2022 11:49
Ο Elon Musk θέλει να φτιάξει το internet στις αεροπορικές πτήσεις με το Starlink

Σε περίπτωση που έχετε δοκιμάσει τις υπηρεσίες internet των αεροπλάνων σε κάποια μεγάλη πτήση, σίγουρα γνωρίζετε ότι η περιήγηση δεν είναι και η πιο ευχάριστη, με αργές ταχύτητες και συχνές αποσυνδέσεις. Το πρόβλημα αυτό φιλοδοξεί τώρα να λύσει η SpaceX, η πασίγνωστη εταιρία αεροδιαστημικής τεχνολογίας του Elon Musk.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η SpaceX αποκάλυψε τώρα τις πρώτες επίσημες λεπτομέρειες για τη χρήση του Starlink σε πτήσεις. Συγκεκριμένα, το δορυφορικό internet της εταιρίας υπόσχεται ταχύτητες έως και 350 Mbps εντός του αεροπλάνου και θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως. Η μόνη προϋπόθεση για το Starlink Aviation -όπως θα ονομάζεται- είναι το σκάφος να είναι εξοπλισμένο με τα ειδικά Aero Terminals και αυτά να έχουν ανεμπόδιστη θέα του ουρανού. Πλέον το Low Earth Orbit δίκτυο δορυφόρων της SpaceX είναι τέτοιας κλίμακας που προσφέρει internet σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει κανονικά πρόσβαση εντός της καμπίνας, ακόμη και όταν το σκάφος είναι πάνω από θάλασσα ή δυσπρόσιτα μέρη.

Μάλιστα, η εταιρία υπόσχεται πως οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πρόσβαση με οποιονδήποτε τρόπο, έχοντας για παράδειγμα τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν βίντεο κλήσεις, να παίξουν online παιχνίδια ή να ενεργοποιήσουν το VPN τους και να δουν streaming περιεχόμενο.

Μιλώντας σχετικά, ο Elon Musk δήλωσε:

Το Internet στα αεροπλάνα θα είναι το ίδιο σα να είχατε πρόσβαση στο Internet στο σπίτι σας!

Δοκιμάσαμε μέχρι και να κάνουμε βιντεοκλήση σε ένα αεροπλάνο στον αέρα χρησιμοποιώντας το Starlink, προς ένα άλλο, πολύ μακρινό αεροπλάνο, επίσης στον αέρα, που ήταν εξοπλισμένο με Starlink. Λειτούργησε τέλεια χωρίς καθυστέρηση!

Η SpaceX θα αρχίσει με τη διάθεση του Starlink Aviation για ιδιωτικά jets, ενώ προσεχώς σκοπεύει να συνεργαστεί και με αεροπορικές εταιρίες για την ενσωμάτωσή του σε εμπορικές πτήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι με ιδιωτικά jets θα πρέπει να πληρώσουν μια προκαταβολή $5,000 για να μπουν σε σειρά προτεραιότητας.

Τα πρώτα Starlink Aviation Aero Terminal kits θα αρχίσουν να καταφθάνουν το 2023.